U bent hier

Werken op gewestwegen in Herselt en omgeving

Herselt
28.08.2014 - 16.33u
Door: Wim De Bie

Van maandag 15 september tot begin oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek op verscheidene plaatsen in Herselt en omgeving. Er wordt gewerkt op de lange gewestweg N212 en op de rotonde van het kruispunt van de Herentalsesteenweg (N152) en de Provinciebaan (N15), de rotonde ‘Snepkens’. Fietsers en voetgangers hebben altijd een doorgang bij de werf, maar voor het doorgaande autoverkeer gelden er tijdelijke omleidingen.
In het centrum van Blauberg worden de klinkers van de Blaubergsesteenweg (N212) vervangen door asfalt. Daarnaast vinden er ook elders op de N212 tussen Herselt en Averbode lokale herstellingen van het asfalt plaats. In de werfzone wordt alleen plaatselijk verkeer toegelaten. Het doorgaande autoverkeer van en naar het centrum van Herselt rijdt tijdelijk om via de Diestsebaan en de Westerlosesteenweg (N19). Het kruispunt van de N212 met de Testeltsesteenweg/Abdijstraat (N165) in Averbode krijgt nieuw asfalt. Die werken duren slechts enkele dagen. Op die dagen geldt er voor het doorgaand verkeer een bijkomende grote omleiding via Zammel, Veerle, de N127 (Turnhoutsebaan) en Hoornblaas.  
Op het kruispunt van de Herentalsesteenweg (N152) en de Provinciebaan (N15) worden de klinkers van de rotonde ‘Snepkens’ vervangen door asfalt. Iets verderop op de Provinciebaan, voor het kruispunt met de Westerlosesteenweg (N19), wordt ook een oud stuk asfalt vernieuwd. De Provinciebaan wordt afgesloten voor verkeer komende vanuit Westmeerbeek en voor verkeer komende van de kruising met de Westerlosesteenweg. Er geldt een omleiding via de Jozef-Michielsstraat, de Dieperstraat en het centrum van Herselt. Verkeer tussen Heist-op-den-Berg en Herselt/Westerlo rijdt best om via Aarschot.
De Herentalsesteenweg (N152) blijft open in beide richtingen. Ter hoogte van de werf wordt het verkeer geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Gedurende één nacht zal ook de Herentalsesteenweg ter hoogte van de rotonde dicht zijn. Dan wordt de nieuwe toplaag asfalt aangebracht op de rotonde en kan er geen verkeer toegelaten worden. Zodra de precieze datum van die nachtelijke afsluiting vaststaat, zal de aannemer hem afficheren op borden naast de weg.
 Tegelijk met de werken op de rotonde wordt ook gewerkt op de Provinciebaan/Heide (N15). Op het stuk tussen de kruising met de Westerlosesteenweg en het centrum van Westmeerbeek worden de versleten voegen tussen de betonplaten hersteld. Dat deel is op dat moment al afgesloten voor het doorgaande verkeer.  Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers in de buurt van de werven kunnen bij hem en zijn team terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken (via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477 477 476). 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto