Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Werken op N118 Geel afgerond: 23 kilometer nieuwe fietspaden klaar voor gebruik

Sinds de zomer van 2021 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met Pidpa en Aquafin de N118 tussen Retie en Geel.

De werken zijn destijds gestart aan het kruispunt met de ring van Retie en liepen door tot aan de spoorwegovergang in Geel. De oude betonnen fietsverharding werd overal vervangen door nieuwe fietspaden in asfalt.

Pidpa vernieuwde gelijktijdig de waterleiding op het hele traject. In opdracht van Aquafin kwam er ook een gescheiden riolering vanaf het Kempisch Kanaal tot aan de spoorwegovergang in Geel.

Op vrijdag 1 december gaat de Retieseweg weer volledig open voor alle verkeer. Bredere fietspaden langs beide kanten van de N118 tussen Retie en Geel, en een gescheiden rioleringsstelsel in Geel, zijn vandaag het eindresultaat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters:De oude fietspaden langs de N118 waren aan vervanging toe. Het gaat over een investering van 3,5 miljoen euro (excl. btw). Op het volledige traject werden fietspaden van minstens 1,75 meter breed in asfalt aangelegd. Waar mogelijk werd een breedte van twee meter voorzien. Dankzij de eerdere vernieuwing van de fietspaden op de Geelsebaan, Stenehei en Retiebaan in Retie - ook langs de N118 - komen we op een totaal van 23 kilometer nieuwe fietspaden. Dat is zo’n 11,5 kilometer in elke rijrichting. Het comfort en de veiligheid voor de fietsers verhoogt hiermee aanzienlijk.

Gescheiden rioleringsstelsel
Tegelijkertijd voerde Aquafin rioleringswerken uit. Langs de Retieseweg ligt nu een gescheiden rioleringsstelsel waarmee regen- en afvalwater apart wordt afgevoerd. De woningen werden aangesloten op de nieuwe riolering en het afvalwater gaat naar de zuiveringsinstallatie. Het regenwater wordt zo veel mogelijk ter plaatse gehouden en via de bestaande grachten afgeleid naar de waterloop in de buurt.

Laatste werken in december
Door de regen en het koude weer van de afgelopen dagen moet de aannemer in de loop van december nog enkele kleine afwerkingen doen. De aannemer plaatst dan tijdelijk mobiele signalisatie. Daardoor blijft de hinder beperkt. Als het weer meezit, zijn die laatste afwerkingen klaar tegen de kerstvakantie.

Deel dit artikel