U bent hier

Werken vistrap achter Watermolen Kasterlee starten begin volgend jaar

Kasterlee
03.10.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De werken voor de sanering van het vismigratieknelpunt op de Kleine Nete aan de Watermolen in Kasterlee worden nog dit jaar aanbesteed.

Ze kunnen dan begin 2012, na de winter, van start gaan. Dat antwoordde Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege op een schriftelijk vraag van Ward Kennes, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Kasterlee.
 
Vissen migreren in de verschillende stadia van hun levenscyslus van het ene biotoop naar het andere, op zoek naar voedsel, en geschikte voortplantings- of overwinteringsplaatsen. Het herstel van vismigratie is dus noodzakelijk om onze rivieren weer levend te maken en te houden.
 
Ward Kennes: “De Vlaamse overheid trekt daarom middelen uit om in de verschillende Vlaamse rivierbekkens zogenaamde vismigratieknelpunten weg te werken. Door de dam achter de Watermolen is dit punt op de Kleine Nete zo’n knelpunt waar vissen moeilijk kunnen passeren zonder een speciale visdoorgang”.
 
De plannen voor deze vistrap dateren al van enkele jaren geleden, maar door de onteigeningsprocedure die nodig was om het perceel naast de Kleine Nete te  verwerven, duurde de procedure langer dan voorzien. De werken, waarvoor de Vlaamse overheid een budget uittrekt van €450.000 kunnen nu tegen eind 2012 worden voltooid.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto