Sinds eind februari vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de buitenkant van het wegdek van de Turnhoutse ring (R13) tussen de kruispunten met de Antwerpsesteenweg (N12) en de Steenweg op Gierle (N140).

Door het slechte weer van de afgelopen weken is de einddatum van de werken een week opgeschoven. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken volgende week klaar zijn en wordt de ring vanaf donderdagochtend 30 maart opnieuw volledig opengesteld voor het verkeer.

Werken ring klaar op 30 maart
AWV en de aannemer mikten op vrijdag 24 maart om de werken te beëindigen, maar door het regenweer tijdens de werken is dat niet langer haalbaar. Morgen wordt in principe de fundering van het nieuwe wegdek geplaatst zodat vervolgens de asfaltlagen en nadien ook de markeringen kunnen aangebracht worden. Tegen woensdag 29 maart willen we alles afgerond hebben, zodat het verkeer vanaf donderdagochtend 30 maart opnieuw over de volledig ring kan beschikken.

Vernieuwing Ring gaat verder
Later dit jaar zal het agentschap aansluitend een tweede deel van het wegdek op de ring rond Turnhout vernieuwen. Deze zone situeert zich tussen de kruispunten met de Antwerpsesteenweg (N12) en de Steenweg op Merksplas (N124).

Momenteel is de start van het tweede deel gepland na het bouwverlof, vanaf begin augustus tot eind september. De brug over het kanaal Dessel-Schoten wordt tijdens deze werken volledig vernieuwd en zal daardoor ook twee maanden afgesloten zijn.
AWV zal hierover nog tijdig communiceren voor deze werken van start gaan.