U bent hier

Werking Triamant wint prijs Unizo KMO Laureaat 2016-2017

Kempen regio | Provincie Antwerpen
20.10.2016 - 19.51u
Door: Peter Caers

Woon-leef-zorginnovator Triamant uit Turnhout werd op woensdag 19 oktober 2016 bekroond tot UNIZO KMO Laureaat 2016-2017 in de provincie Antwerpen. UNIZO reikt deze prestigieuze prijs tweejaarlijks uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van bedrijfsvoering. Triamant dankt de onderscheiding aan haar verfrissende totaaloplossing op het kruispunt van wonen, leven en zorg.

Triamant  zag zo’n tien jaar geleden het levenslicht dankzij twee maatschappelijk gedreven ondernemers, Jo Robrechts en Dirk De Baets. Samen wilden zij in het kader van de vergrijzing een alternatief bedenken voor datgene waar niemand naartoe wil: het rusthuis.

Vandaag creëert het Kempense bedrijf reeds op vijf plaatsen in Vlaanderen plekken met een ziel waar mensen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig kunnen leven. Gastvrije, bruisende buurten zijn het, waar mensen – jong en oud, met of zonder zorgvraag – voluit leven, elkaar kennen en helpen. Je kunt er zorgeloos wonen tot de laatste dag, ook als je meer zorg behoeft.  

Autonoom en actief

Bewoners worden aangemoedigd om zo lang mogelijk autonoom en actief te blijven. Triamant heeft in haar buurten een ‘leefcoach’ die bewoners aanmoedigt om doelen te stellen. Die kunnen groot of klein zijn, soms is tweemaal in de week een wandeling in het park maken al mooi.

Alles is er aanwezig om lang en goed te leven: je hebt er groen in de omgeving, er is een brasserie waar je je lekker kunt eten en een kinderspeeltuin waar ook mensen uit de omgeving welkom zijn. De appartementen en studio’s zijn modern en comfortabel.

Twee Triamant-buurten

Momenteel zijn er twee Triamant-buurten operationeel: één in Velm (bij Sint-Truiden) en één in Geluwe (tussen Kortrijk en Ieper). Intussen wordt ook nog gebouwd in Zottegem en Ronse. Voor Bree werd eerder dit jaar een bouwvergunning verkregen. Er werken een 110-tal personen bij Triamant.

Sterke kandidaten

Triamant werd verkozen boven twee andere sterke kandidaten, met name machineproducent Lambrechts uit Puurs en Syneton uit Bornem. De jury looft Triamant om haar unieke innovatieve totaaloplossing die inspeelt op diepmenselijke behoeften, bespaart voor de overheid, aan een competitieve kost voor de klant en tegelijk met een forse kwalitatieve meerwaarde.

De organisatie heeft een financieel sterk onderbouwd business model met bewezen realisaties, een uitgebouwd team, aandacht voor professionele uitvoering en een snel groeiend portfolio.  

Met deze prijs is Triamant de Antwerpse kandidaat die op donderdag 17 november meedingt naar de Vlaamse KMO Laureaat 2016-2017. Het bedrijf neemt het dan op tegen de winnaars van de andere provincies.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto