Twee arbeiders van de Herentalse stedelijke groendienst hebben woensdagnamiddag even na 15u een hoge coniferenhaag op de hoek van de Ijzergieterij- en de Spoorwegstraat in brand gezet.

De stadsmedewerkers waren met een gasbrander het onkruid aan het verdelgen. In de Ijzergieterijstraat liep het mis. De haag naast een woning geraakte in brand.

Stijn Janssens, die naast de getroffen buur woont, zag alles gebeuren en belde de brandweer. Hij kon nog de gasfles met de brander wegtrekken van het vuur. Samen met zijn buurman ging hij met een tuinslang het vuur te lijf. De brandweer van Herentals was snel ter plaatse. Meer dan de helft van de haag werd in de as gelegd. De brandweer kon wel voorkomen dat een houten koepel en de woning gevrijwaard bleven. De houten koepel werd door het vuur aangetast en de zwarte rook beschadigde de hoek van de woning. In een houten uitbouw van de woning vlakbij de bomenrij zijn ruiten gesprongen.

De brand vernielde een verdeelkast met nutsleidingen van Telenet. De buurt zat geruime tijd zonder internet en telefoon.  De ruime schade moet nog bepaald worden.  Er werd niemand gewond.