U bent hier

Werknemers VanRoey.be nemen massaal de fiets

Geel | Kempen regio | Turnhout regio
17.05.2019 - 14.16u
Door: Mark Jaspers

In het kader van de internationale Bike To Work Day werden vandaag wereldwijd initiatieven genomen om voor één dag de wagen te vervangen door de fiets. Zo ook bij VanRoey.be in Turnhout.

Het bedrijf stimuleert al langer de fiets als duurzaam alternatief voor de wagen. Mede dankzij de steun van het Vlaams Pendelfonds, een groot succes.

VanRoey.be is al langer gekend omwille van haar sportieve karakter. Al jaren is het partner van Kempen Fietst en recent deed een team van collega's nog mee aan de Antwerp 10 Miles en de Team Challenge van Move(d) To Help. Ondanks dat sport en beweging verweven zit in het DNA van het Kempense ICT-bedrijf, nam tot voor kort bijna iedereen de wagen naar het werk.

Tijd voor verandering dacht Pat Van Roey, General Manager bij VanRoey.be.

"Een aantal jaar geleden merkten we dat 87% van onze mensen iedere dag met de wagen naar het werk kwam. Dit terwijl het merendeel op fietsafstand van onze kantoren woont. Het wegbrengen van de kids, afspraken met klanten of beperkte bedrijfsinfrastructuur waren de belangrijkste redenen."

Mede dankzij de steun van het Vlaamse Pendelfonds werden de afgelopen 2,5 jaar tal van acties ondernomen om het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren. Zo konden medewerkers voordelig een nieuwe fiets aanschaffen, werden er nieuwe douches en lockers voorzien en kunnen fietsen met een gerust hart worden achtergelaten in een bewaakte fietsenstalling.

Voor collega's die toch met de wagen zijn en in loop van de dag een korte verplaatsing moeten maken, zijn er bedrijfsfietsen.

Op regelmatige basis, zoals vandaag met Bike To Work Day, worden fietsers nog eens extra in de watten gelegd. Zo genoten alle fietsende collega's vandaag van een lekker ontbijt bij aankomst.

Inne Loos, Talent Manager bij VanRoey.be evalueert: "Het doet me veel plezier op dit officieel startmoment van het Pendelfonds-project te kunnen meegeven dat op dit moment 65% van het personeel op regelmatige basis de fiets neemt voor woon-werkverkeer. Denk toch dat we dan over een aanzienlijke verbetering t.o.v. 2017 mogen spreken. Niet alleen goed voor het milieu, ook voor de gezondheid van onze medewerkers." (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto