U bent hier

Werkstraf en boete voor verkeersagressor (36) uit Lille

Lille | Provincie Antwerpen
02.10.2017 - 10.37u
Door: Herman Gezelle

De Antwerpse strafrechter heeft Nick L. (36) uit Lille veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 600 euro voor een geval van verkeersagressie. Hij moet het slachtoffer 250 euro schadevergoeding betalen. De 30-er werd al eerder veroordeeld voor het gebruik van geweld.

Een autobestuurder had op 12 oktober 2015 een verkeersmanoeuvre gedaan dat niet naar de zin van Nick L. was. Hij was aan de verkeerslichten uitgestapt en had het slachtoffer door het open raam in het gezicht geslagen. Hij had daarna het portier geopend en nog meer slagen uitgedeeld. Ook de gsm van de man werd op de grond gesmeten.

Toen een getuige tussenbeide kwam, stapte de agressieveling terug in zijn wagen en reed hij weg. Een andere getuige had het incident gefilmd, waardoor Nick L. geïdentificeerd kon worden. Hij beweerde aanvankelijk dat hij eerst geslagen werd, maar gaf op zitting toe dat de agressie van hem was uitgegaan.

Hij werd een jaar voor de verkeersagressie al veroordeeld voor een geweldsdelict en moest zich toen laten begeleiden voor zijn agressieprobleem, maar toch konden nieuwe feiten blijkbaar niet vermeden worden. De man liep ook al zestien veroordelingen op bij de politierechtbank. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto