Vrijdag vergaderden de directeuren van de verschillende stadsdiensten op een geheime locatie om een mogelijk besparingsplan voor het personeel te bespreken. Zelf houden de verantwoordelijken het bij 'een optimalisatieplan voor het personeel'.

De financiële onzekerheid van sommige gemeenten dwingt hen tot sterke besparingsmaatregelen. De stad Mechelen haalde het nationaal nieuws met het schrappen van 116 banen. Bij andere steden en gemeenten zit de schrik er in. Want ook zij zitten vaak krap met hun begroting.

In een artikel in de Standaard reageerde Herentalse schepen Jan Bertels (sp.a) met een 'creativiteit is geboden'.
Aan een verhoging van de gemeentebelastingen wordt in Herentals niet gedacht. Wel zullen een aantal retributies stijgen.

Wat gaat Herentals dan wel doen ? Het stadsbestuur gaat alvast nagaan of ze alles wel moeten doen wat ze nu doen. Mogelijk worden er dus een aantal taken afgestoten. Voor dat personeel moet dan een oplossing worden gezocht.

Audit personeel
In Herentals is er nog meer aan de hand. Zo denkt het bestuur er aan om een audit van de verschillende diensten te laten opmaken en zo het personeel nog beter te kunnen inzetten.

De audit zou anoniem en door een extern bureau gebeuren.

Dinsdagavond wordt op de gemeenteraad het bestuursakkoord tussen CD&V en Sp.a besproken.