Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Werkzoekendencijfers provincie Antwerpen augustus

Op 31 augustus waren er 96.442 burgers bij VDAB in de provincie Antwerpen ingeschreven waarvan 71.288 werkzoekenden zonder werk (WZW) of 73,9%. Daarnaast was 22,1% van de klanten werkend en 4% student of andere.

Binnen de groep van werkzoekenden zonder werk was 82,5% in bemiddeling bij VDAB, terwijl 8,2% bezig was met een opleiding of voortraject. De overige 9,3% van de werkzoekenden was niet inzetbaar op lange termijn en had nood aan specifieke dienstverlening.

Het aantal werkzoekenden zonder werk is gestegen met 12,6% ten opzichte van dezelfde maand één jaar eerder. Dit is iets lager dan de Vlaamse evolutie
(+13,2%) en is voornamelijk het gevolg van de sterke toename van voormalig niet-beroepsactieven. Dit heeft als gevolg dat de werkzoekenden zonder werk nog maar voor net iets meer dan de helft bestaan uit werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag (WZUA) (52,1%).

5,4% zijn BIT-jongeren en 40,5% voormalig niet-beroepsactieven. De overige 2% zijn werkzoekenden uitgesloten van het recht op een uitkering, met een inkomensvervangende tegemoetkoming van de FOD Sociale zekerheid of arbeidszorgmedewerkers. (VDAB)

 

Deel dit artikel