Zaterdag vond in Danscenter Time-Out in Herentals de wervelende teammatch plaats tussen gerenommeerde 4 dansscholenDance Feet uit Hasselt en Danami uit Wellen, met samen goed voor een 110-tal leden, staan onder leiding van Willy Vaes en Brigitte Happaerts.  Dance Time uit Maasmechelen, met eveneens een 100-tal leden, staat onder leiding van Eddy Nowicki en Erna Willems. Tenslotte Danscenter Time-Out uit Herentals van Guy Sas en Gretel Ghyselinck, de organisatoren van dit event.

Gretel Ghyselinck van Danscenter Time-Out : 'Het is de bedoeling om de groepsgeest van elke dansschool te versterken en verschillen dansstijlen uit diverse regio's met mekaar in contact te laten komen. In een teammatch bestaat er uiteraard ook het competitie-element, waarbij er verschillende teams in groepen van 5 koppels het tegen mekaar opnemen in de disciplines: Jive, Chachacha, Quickstep, Engelse Wals en Salsa.

Willy Vaes van Dance Feet en Eddy Nowicki van Dance Time  klinken eensluidend : 'We beamen dat dit een geweldig initiatief is en wensen eveneens hieraan verder in de toekomst mee te werken.  De leuze blijft 'deelnemen is belangrijker dan winnen', met zo'n 150 aanwezige dansers werd dit meteen bewezen. Misschien zijn er zelfs koppels bekoord om een stapje in de richting van de danscompetitie te zetten.'

Er was tevens een schitterende verrassingact verzorgd door het disco-team Attraction van het Danscenter Time-Out.  Ze werden dit jaar Belgisch kampioen en namen deel aan het wereldkampioenschap.

De jury bestond vrijdagavond uit Kristof Reekmans en Joke Vogels.  Die behaalden 2 jaar geleden nog brons op het Belgisch kampioenschap stijldansen en hebben 3 WK en 4 EK deelnames achter hun naam staan.

Uiteindelijk heeft Dance Time uit Maasmechelen vrijdagavond de overwinning behaald.  Deze wisselbeker zal in een volgende teammatch opnieuw te bekampen zijn. 

Redactie Luc De Voeght / foto's Marcel Nelis / NNieuws.