KVC Westerlo heeft Lierse op een oplawaai van jewelste getrakteerd. Lierse kon Cercle Brugge bovenaan de stand bijbenen, maar beleefde een nachtmerrie in Het Kuipje.

Lierse kreeg dankzij het late gelijkspel van periodeleider Cercle Brugge gisteren vanavond de kans om de leidersplaats mee op te eisen. Maar de nummer twee in het klassement was helemaal niet bij de les.

Na amper 3 minuten kon Heymans de 1-0 al in doel glijden. Lierse werd helemaal weggespeeld en liet Heymans na een minuut of 20 al te makkelijk de 2-0 binnenkoppen.

De 3-0 van De Ceulaer kwam er na nieuw geklungel, maar Westerlo was nog niet uitgeraasd. In de extra tijd van de eerste helft knikte Soumah een corner binnen, trainer Bob Peeters wist met zijn vreugde geen blijf.

Lierse moest na de pauze "de schade beperken" en dat lukte vrij aardig. Pas een kwartiertje voor tijd verscheen de 5-0 op het bord: Heymans kegelde de bal heerlijk in het dak van het doel. De man van de match kreeg kort daarna een applauswissel.

De 6-0 van Van Eenoo was tekenend voor de match van Lierse: Frans blunderde dat het een lieve lust was.

Westerlo - Lierse: 6-0

Doelpunten: 3' Heymans 1-0, 20' Heymans 2-0, 33' De Ceulaer 3-0, 45+2' Soumah 4-0, 76' Heymans 5-0, 89' Van Eenoo 6-0 (VRTNWS)