U bent hier

Westelse lopers bezorgen rusthuisbewoners een rondje door Westerlo

Westerlo
25.11.2020 - 16.57u
Door: Lex Verellen

Gelet op de corona-maatregelen is het voor rusthuisbewoners niet altijd mogelijk een blik op de buitenwereld te krijgen. 2 topatleten van atletiekclub Westerlo besloten niet bij de pakken te blijven zitten & doen graag iets voor de rusthuisbewoners.

Ondanks corona slaagden Thomas Vanoppen en Kevin Schauwaers erin een sportief topseizoen te lopen. Thomas Verbeterde al zijn persoonlijke records en werd knap 2de op het Belgisch kampioenschap.

Bij Kevin Schauwaers een soortgelijk verhaal. De beide toppers van atletiekclub Westerlo (www.acwesterlo.be) zijn dankbare atleten. Zij beseffen & waarderen het feit dat zij gezond konden & mochten trainen.

Dankzij de gemeenschap (in dit geval de gemeente Westerlo) konden zij vele kilometers trainen langs de natuurpracht in het merodegebied).

Om iets terug te doen voor de gemeenschap liepen Thomas en Kevin op verzoek van de WZC-bewoners van de Parel Der Kempen een rondje door Westerlo. Ze filmden dit om de bewoners van het WZC beelden van buiten het WZC te bezorgen.

Via onderstaande link is het filmpje hiervan terug te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=3bttqRBv4w4&ab_channel=ACWesterlo

Onze atleten liepen met een hart voor de rusthuisbewoners & hopen zo in deze bizarre tijden wat ontspanning te kunnen bezorgen aan de bewoners van het WZC.

Gelet op het feit dat er geen competitie is tot begin volgend jaar en jammer genoeg ook geen EK veldlopen voor Thomas, plannen de afstandslopers op verzoek nog graag enkele extra loopjes.

De atleten en atletiekclub Westerlo dragen graag hun steentje bij aan een klein moment van geluk voor de bewoners van het WZC.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto