In Westerlo werden zaterdag de resultaten van de campagne 'Westerlo beweegt' voorgesteld.


Wie wint Westerlo Weegt? Wordt het einddoel van -1549 kg gehaald?
Westerlo wat?

'Westerlo Weegt' is een afvalrace tussen verschillende teams van 4 tot 8 personen met de nadruk op gezonde voeding en beweging. Westerlonaren met een BMI (Body Mass Index) hoger dan 25 hebben zich massaal ingeschreven om 10% van hun gewicht te verliezen dankzij een gezondere levensstijl.

Jawel hoor, beide groepen zijn al meer dan 5% van hun gewicht kwijt. Zij zijn echter niet de enigen. Van de 36 groepen is iedereen al gewicht kwijt en 15 onder hen hebben het tussentijds doel gehaald van 5% groepsgewichtsverlies. In totaal zijn de deelnemers in ieder geval al 653 kilogram lichter, maar halen ze het einddoel van 1549 kilogram?

Westerlo Weegt naar de eindmeet : 1.000kg  lichter
6 maanden na de start van Westerlo weegt is het tijd om een eindbalans op te stellen. Alle deelnemers hebben gezweet en gezwoegd om 10% van hun groepsgewicht te verliezen.

Zaterdag was het dan ook eindelijk zover: de eindweging. Wie gaat het meest gewicht uit de schaal werpen en weegt nu procentueel het minst?

In totaal verloren de dertig groepen 788 kg. Er waren wel een aantal afwezigen zodat er vanuit gegaan wordt dat de Westerlonaren een duizendtal kg lichter zijn.

Foto's Staf Kempenaers / Nnieuws.