Westerlo was met 3-2 te sterk. De Kemphanen komen ook weg van de laatste plek. De supporters van Genk blokkeerden na de wedstrijd een uur lang de spelersbus.

Genk-coach Been had erop gehamerd dat zijn spelers nu wél bij de les zouden zijn vanaf de aftrap. Dat viel blijkbaar in dovemansoren, want Genk begon laks en stond al na een kwartier 3-0 achter.

De Petter opende al na drie minuten de score met een kopbalgoal op een hoekschop en amper twee minuten later gaf Reynaldo de zwakke Genkse defensie nog eens het nakijken. Ouderdomsdeken Goor zette op het kwartier helemaal de kers op de taart voor de thuisploeg.

Bailly voorkwam nog meer averij voor Genk met een knappe redding op een schot van Ngolok. Schoorvoetend kwamen de bezoekers toch in de match. Na een mooie combinatie tussen Vanden Borre en Camus kon Barda op het einde van de eerste helft de 3-1 scoren.

Toen Camus kort na de rust de 3-2 voorbij Verbauwhede tikte, leek de dominosteen van Westerlo te vallen. Benteke liet evenwel een enorme kans onbenut en daarna begon de Genkse machine te stokken. In de slotfase moest Genk met zijn tienen voort na blessures van Vanden Borre en Barda.

Supporters versperren Genk-bus de weg
De meegereisde supporters van Racing Genk pikken de nederlaag in Westerlo niet. Om hun onvrede te tonen versperden ze een uur lang de spelersbus en scandeerden ze slogans als "zakkenvullers" en "waar is die kampioen". Onder anderen doelman Logan Bailly, Jeroen Simaeys en assistent-coach Pierre Denier spraken met de fans om de gemoederen te bedaren.

Foto's: Staf Kempenaers / ThalsFM Nnieuws