U bent hier

Westerlo nipt onderuit in Croky Cup op veld van Charleroi

Westerlo
04.02.2021 - 11.07u
Door: Mark Jaspers

Modder en invallers beslissen de wedstrijd

De doorweekte en modderige staat van de grasmat in le Stade du Pays de Charleroi voorspelde voor de wedstrijd al niet veel goeds en dat weerspiegelde zich meteen in de eerste helft. 

Beide ploegen begonnen heel afwachtend en meer dan enkele waterkansjes en een karrenvracht hoekschoppen kregen we niet te zien. Vijftig procent balbezit voor Charleroi en na berekening ook voor Westerlo waren de belangrijkste statistieken in een zoutloze eerste helft.

Na de rust bleek het veld een scherprechter te gaan worden. Bij een heet standje voor het doel van Charleroi bleeft de bal tot twee maal toe in de modder steken en kon de verdediging op het nippertje nog wegwerken. Pech voor Westerlo.

Een driedubbele wissel van Charleroi-trainer Karim Belhocine, na een uur, zorgde voor de kentering. Golizadeh, Teodorczyk en Rezaei bestookten het Westerlo-doel, maar Vanlangendonck stond paraat. Zijn tegenhanger aan de andere kant moest maar één keer tussenkomen, zij het heel spectaculair, in de voeten van een Westelse aanvaller.

De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen tot Charleroi drie minuten voor tijd een tegenaanval opzette. Golizadeh bediende Teodorczyk die Vanlangendonck geen kans gaf met een grondscherend schot. Charleroi door naar de achtste finales, na een partijtje modderworstelen. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto