U bent hier

Westerlo start nieuwe schooljaar in twee nieuwe schoolgebouwen

Westerlo
03.09.2021 - 11.11u
Door: Herman Gezelle

Lokaal bestuur Westerlo is niet stilgevallen tijdens de pandemie met uitvoering te geven aan hun investeringsprogramma.

'In die periode werden twee schoolgebouwen en een nieuwe kinderopvang gebouwd', zegt Westelse schepen van gebouw Filip Verrezen.

'Zo kunnen honderden leerlingen vanaf dit schooljaar lessen volgen in splinternieuwe gebouwen.

De kunstencampus in Westerlo-centrum is onherkenbaar. Het vroegere gebouw was meer dan 70 jaar oud en was de parel der Kempen niet waardig. De nieuwbouw in de Boerenkrijglaan heeft op de verdieping nu 4 prachtige ateliers en een ruimte waar de klei-oven staat. In het bestaand gedeelte op de verdieping blijven 6 lokalen voor muziekonderwijs.

Gelijkvloers werd een heel grote slagwerkklas voorzien. Hier zullen ook elke zaterdag de repetities plaatsvinden van Musilene en Brass-aux-saxes. Beide verenigingen zijn ook in de wolken met deze nieuwe aangename ruimte.

Daarnaast is in het gebouw een concertzaaltje voorzien waar 120 publieksstoelen werden aangebracht. Het is een juweeltje. Ook de bestaande lokalen in de voorbouw werden aangenaam gemaakt door bijkomende ramen en alle lokalen kregen een opfrisbeurt.

"Er is keihard gewerkt in moeilijke omstandigheden, maar mede dankzij een goede Westelse aannemer bouwbedrijf Willems hebben we een mooie kunstcampus klaargestoomd", vervolgt Filip Verrezen, die de werken van begin tot einde mee opgevolgd en begeleid heeft.

"Het nieuwe gebouw zal elk jaar gebruikt worden door honderden leerlingen die muziekonderwijs en lessen volgen in de tekenacademie. Ook wordt het gebouw overdag gebruikt door Sila waarmee de gemeente een goede samenwerking heeft opgebouwd.

De investering in de kunstencampus kostte de gemeentekas 2.200.000 euro.

Een ander knap schoolgebouw met annex de buitenschoolse kinderopvang werd gebouw in de Schoolstraat in Heultje. De terreinen heeft de gemeente in erfpacht genomen."

De bestaande kleuterklassen werden volledig gestript en zijn onherkenbaar voor diegenen die er al jaren vertoefden" aldus Verrezen. Maar de uitbreiding met een mooie binnenspeelruimte, een ruime refter en nieuwe kinderopvang zijn een echte meerwaarde voor het dorp Heultje.

In juli werd de oude locatie van de kinderopvang nog geteisterd door een brand in de naastgelegen chirolokalen, een geluk bij een ongeluk dat de nieuw afgeraakt is tegen 1 september.

Deze week veel blije gezichtjes in de Schoolstraat in Westerlo. De investering in Heultje voor de school kostte ook 2.200.000 euro, de kinderopvang 500.000 euro. De gemeente kon rekenen op 770.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid."

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto