Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Westerlo : startmoment Goede buren, warme straten met optreden Sasha en Davy op zondag

Je thuis voelen in je gemeente, in je dorp, bij je buurt en in je straat. Dat is een van de dingen waarvoor gemeente en OCMW Westerlo zich met hart en ziel blijven inzetten. Het staat zo ook in het meerjarenplan 2020-2025 en in het kroonplan dat Westerlo opstelde om de gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan.

Het verbinden van de mensen van Westerlo is en blijft een belangrijke taak waaraan we met zoveel mogelijk mensen aan willen mee werken. In de gemeente, in de zeven dorpen, in de buurten en in de straten.

Na de zomerwandelingen in alle dorpen van Westerlo, waarbij wekelijks vele honderden Westerlonaren samen kwamen wandelen, staan er dit weekend twee grote manifestaties op het programma.

Morgen zaterdag is er de gezamenlijke tweejaarlijkse groepsuitstap-citytrip, dit keer naar Maastricht. Overmorgen zondag is er het startmoment van het project Goede buren, warme straten met een ontbijt voor 50 buurt- en straatcomités en een optreden van Sasha & Davy voor het gemeentehuis.

Westerlo op stap naar Maastricht

Met Westerlo op stap gaan zaterdag 900 Westerlonaren met de trein en de bus op groepsuitstap naar Maastricht. Ze vertrekken ’s morgens iets voor 7 uur in het station van Herentals. Westerlo ligt die dag voor een stukje aan de Maas in Nederlands Limburg. Overal in de stad kom je groepjes buren en vrienden tegen uit de eigen gemeente. Ze kozen hun eigen programma uit tientallen activiteiten en bezoeken, naar eigen interesse.

Westerlo op stap is een tweejaarlijkse eendaagse uitstap. Vorige edities gingen naar Brugge (2005), Gent (2007), Antwerpen (2009), Oostende (2011), Mechelen (2013), Brussel (2015), Brugge (2017) en Luik (2019). Voor het eerst trekken we dus over de landsgrenzen heen.

Alle Westelse straat- en buurtcomités zijn zondagmorgen vanaf 8 uur uitgenodigd om samen te komen ontbijten onder een gezellig tentzeil op het voorplein van het gemeentehuis. We verwachten bijna 400 deelnemers uit bijna 50 straat- en buurtcomités. Ze kregen ook allemaal een vragenlijst waarmee we na dit startevenement aan de slag willen gaan om de ondersteuning van deze comités nog verder te verfijnen en aan te vullen.

Het startfeest heeft ook een gezellige uitloper met om 10.30 uur een gratis optreden van Sasha & Davy. Sasha & Davy zijn zelf actief in een buurtcomité in hun dorp Zoerle-Parwijs. Iedereen is welkom op dat optreden. 

Samen met alle Westerlonaren willen we de veiligheid, samenhorigheid en gezelligheid in zoveel mogelijk van onze 422 Westelse straten en buurten naar een (nog) hoger niveau tillen. Heel wat mensen werken daar al aan, als medewerker of trekker van een van de vele straat- en buurtcomités die onze gemeente nu al rijk is. Op die manier werken ze mee aan onze warme straten. Die inzet verdient een feest.

Deel dit artikel