De gemeente Westerlo gaat van start met een nieuw project ‘Westerlo Weegt’. Die actie is een afvalrace tussen verschillende teams met de nadruk op gezonde voeding en beweging.

Westerlonaren met een (licht) overgewicht kunnen zich individueel of in groepjes van vier tot acht personen inschrijven om gewicht te verliezen. 

Het project bestaat uit drie vaste afspraakmomenten: een openingsevenement op zaterdag 7 januari om 11 uur in de Merodezaal in Heultjedorp 1, een opvolgingsmoment op vrijdag 16 maart om 19.30 uur in de Merodezaal in Heultjedorp 1 en het eindevenement in de bovenschool van de Vrije Sint-Lambertusscholen in de Denis Voetsstraat 21. Behalve deze drie vaste afspraakmomenten zijn er ook andere vrijblijvende activiteiten en ontmoetingsmomenten.
 
De inschrijvingen zijn al volop aan de gang. Als blikvanger schreven zich al twee groepjes bekende Westerlonaren in: een groep artsen en een groep politici.

Op de foto zie je de groep artsen die de strijd aangaat tegen gewichtsverlies: dr. Pascal Kwanten, dr. Jan Sprenghers, dr. Sara Nuyts, Ida Vanweert en dr. Jan Luytens. Schrijf je snel in op westerloweegt@westerlo.be en ga ook de strijd aan met je overtollige kilo's en de groepjes bekende Westerlonaren!
 
Meer info bij de cultuurdienst op het gemeentehuis op 014 53 92 00 en op westerloweegt@westerlo.be.