'Ook in bizarre coronatijden moeten we niet bij de pakken blijven zitten', zegt Filip Verrezen, schepen openbare werken Westerlo (CD&V).

'Verschillende openbare werken zijn in volle uitvoering. Ik dacht dat het misschien nog de moeite was om de pers hiervan nog eens op de hoogte te brengen.

Ik vlieg van de ene werfvergadering naar de andere om met onze medewerkers de werken op te volgen. Intussen werken we verder aan projecten voor de nabije en verdere toekomst. Even een actuele bloemlezing van de werken die momenteel in uitvoering zijn:

- Asfalteringswerken worden momenteel uitgevoerd in Spikdorenveld en Kaaibeeksedijk en enkele kruispunten in Oosterwijk. Deze werken situeren zich allemaal in schoolomgevingen en wilden we daarom absoluut nog uitgevoerd hebben in de schoolvakantie.

- Aanbrengen van fietssuggestiestroken in Zoerleberg en een verbetering van de fietssuggestiestroken in Gooreinde

- Vernieuwing van een gedeelte van het fietspad in Jaak Lemmenslaan, aan één zijde vandaag voltooid, de andere zijde dient voltooid te zijn voor 01/09.

- Verbeteren van veiligheid van de zwakke weggebruikers komende uit de O.L.V.-straat om veilig de Gemeentestraat in Oevel te bereiken waar de gemeenteschool zich bevindt

- Spoedig zullen we aanvangen met het vernieuwen van voetpaden in de wijk Trienenkant. Hierover worden de inwoners nog gecontacteerd.

- Voetpad in de Doelstraat is zonet vernieuwd rondom de bejaardenwoningen.

- Voetpad in een gedeelte van de Merodedreef werd deze week voltooid.

- Thermoplasten om de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen nog te verhogen worden aangebracht op 19/08. (zie foto van deze morgen)

- Binnenkort wordt het asfalt in de Langstraat en de Meulemanslaan vernieuwd.

- Aquafin voert momenteel werkzaamheden uit in de Merodedreef ter hoogte van het veiligheidscentrum en in de Guldensporenlaan. Hier is het momenteel goed opletten geblazen voor de fietsers waarvoor we wel extra verkeerslichten lieten plaatsen.

Ook het gemotoriseerd verkeer krijgt daar tijdelijk een snelheidslimiet van 30 km/uur. De fietsers zullen in de Guldensporenlaan vanaf 01/09 terug aan beide zijden van de rijweg kunnen passeren.

Het autoverkeer dient nog een week langer te wachten omdat de beton van de rijweg die volgende week gestort wordt nog iets langer moet uitharden.

Ter hoogte van het kruispunt Geneinde en Jagersweg zal Aquafin ook spoedig starten met werken waardoor Geneinde geblokkeerd wordt voor alle verkeer op die plaats. Dit zal vermoedelijk vanaf de eerste week van oktober zijn.

- De uitbreiding van de verbouwing van de bib in Westerlo-centrum nadert zijn voltooiing binnen enkele weken.

- De verbouwing en uitbreiding van de kleuterschool en nieuwe kinderopvang in Heultje vordert mooi, maar door corona zal het werk enkele maanden vertraging oplopen. Daar moeten ze nog een schooljaar geduld hebben.

Het werk schiet nochtans momenteel goed op. Bij de lagere school zijn ook beperkte verbouwingen en vernieuwingen bezig, ook werd een afdak geplaatst op de speelplaats om de kinderen beter te beschermen bij regenweer.

- De nieuwe kunstencampus in Westerlo-centrum nadert de afwerkingsfase. Binnen enkele maanden kan de tekenacademie en de muziekschool daar terug zijn intrek nemen. Met ruime zalen voor tekenonderwijs en een mooi theaterzaaltje voor allerlei kunstvormen', besluit Verrezen.