De Belgische trappist Westvleteren XII is tijdens de RateBeer Awards 2014 opnieuw verkozen tot beste bier van de wereld. Dat blijkt uit de top 100 van beste bieren ter wereld, die de de Amerikaanse bierwebsite RateBeer heeft bekendgemaakt. Daarnaast zijn nog negen andere Belgische bieren opgenomen in de lijst.

De Westvleteren XII trekt al voor het vierde opeenvolgende jaar aan het langste eind. De West-Vlaamse gemeente Vleteren is nadrukkelijk aanwezig in de lijst van beste bieren van de wereld.

Naast de Westvleteren XII haalde de Extra 8 van Westvleteren de top-100. Bovendien werden de Black Albert, Pannepot en de Pannepot Reserva van brouwerij De Struise Brouwers uit Oostvleteren opgenomen in de internationale lijst.

Daarnaast werden ook de Sint-Bernardus Abt 12, de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, de frambozenlambiek Hommage van 3 Fonteinen uit Beersel, de Bush de Nuits (Scaldis Prestige de Nuits) van brouwerij Dubuisson en de trappist Rochefort 10 verkozen.

De RateBeer Awards worden jaarlijks uitgereikt sinds 2002. De lijst wordt opgesteld op basis van de quoteringen die de bierliefhebbers zelf geven op de website van RateBeer.

Bron : Belga