U bent hier

Wezel Sport B - SKS Herentals 2-3 : 3 gele en 1 rode kaart voor thuisploeg

Herentals
20.10.2019 - 00.21u
Door: Mark Jaspers

Op het veld van Wezel B ging SKS  met 3 punten lopen.  Een spannende match  met 3 gele en 1 rode kaart wegens natrappen voor de thuisploeg.

Doelpunten :

0-1 Jef Verlooy 21'
1-1 Jens Cannaerts 31'
1-2 Jef Verlooy 42'
2-2 Buakhai 63'
2-3 Vince Van Gestel 78'

SKS blijft zo op kop van het klassemement.

'Voor Herentals stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma', zegt Steven Haest, sportief manager SKS.  'De leider in het klassement nam het op tegen de 3e in de stand. Terwijl de ziekenboog bij overvol zit met maar liefst 7 spelers die niet beschikbaar zijn wegens blessure of ziekte.

Direct stelde de thuisploeg doelman Maes op de proef die meteen attent was. Herentals moest blijkbaar even wakker worden maar nam dan de wedstrijd helemaal in handen.

Na 20 minuten wordt het overwicht van SKS omgezet in een doelpunt van Verlooy die de perfect getrapte corner van Vince Van Gestel voorbij Lommelen kopt. SKS blijft de beste ploeg en creëert kans na kans met een heel bedrijvige Van den Brande die een penalty lijkt te versieren maar de bal gaat toch niet op de stip.

Het is vervolgens Wezel dat nog is kan dreigen en het is Cannaerts die de bal met het hoofd in doel verwerkt. Een koude douche voor SKS maar de Heylen-boys laten het niet aan hun hart komen en bleven voor gevaar zorgen.

Het is dan ook verdiend dat Verlooy zijn 2e van de avond en 8ste van het seizoen binnen tikt. En zo kan het met een gerust gevoel de rust ingaan.

In de 2e helft probeert SKS op zijn elan verder te gaan en dit lukt ook. De ingevallen Bovri, die de geblesseerde Van den Brande kwam vervangen, vond snel in de 2de helft het net maar werd teruggefloten voor buitenspel. Wat volgt is een 2de koude douche voor SKS.

Na slecht wegwerken trapt ex Angolees international Matusiwa de bal prachtig binnen 2-2. Nu moest SKS wel even bekomen van deze opdoffer. Maar het bleef proberen om de 3 punten mee naar Herentals te nemen.

Een 10-tal minuten voor tijd is het Vince Van Gestel die zich achter een vrije trap zet en deze prachtig in de bovenhoek schildert en zo zijn 6de doelpunt van het seizoen mag vieren. Hierna noteren we nog een rode kaart voor Delarbre die even de teugels verliest en natrapt op Jonas Van Gestel. Maar de zege voor SKS komt niet meer in gevaar.

SKS staat zo met nog een speeldag te spelen voor de eerste periode bovenaan het klassement. Indien er volgende week wint en Punt-Larum kan het doelpuntenverschil van 5 goals niet wegwerken is de eerste periodetittel en een plaats in de eindronde verzekerd. Zaterdag om 19.30u thuismatch tegen Ezaart.'

 


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto