Begin maart start een volgende deelfase van Wezel in ’t Nieuw. De voortgang van de werf betekent meteen ook dat het handelscentrum opnieuw bereikbaar wordt voor plaatselijk verkeer vanuit de kant van de Ringlaan. Verkeer doorheen het dorpscentrum van Wezel  is pas in het najaar mogelijk. De aannemer start begin maart in de woonstraten achter de kerk (Lostraat, Toeweg,  Moresnetlaan en Platanenlaan). 

Dankzij de zachte winter met weinig verletdagen zit Wezel in ’t Nieuw nog netjes op schema. Momenteel legt de aannemer de laatste hand aan de afwerking van de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat. In de zone tussen Keiheuvelstraat en kerkplein moeten de komende weken nog grachten en fietspaden komen.

Eind februari – begin maart starten de werken in de achterliggende woonstraten: Lostraat, Toeweg, Moresnetlaan en Platanenlaan. Ook hier komt een gescheiden rioolstelsel en een nieuwe weg. De toegang tot de woonwijk blijft mogelijk via het kruispunt Keiheuvelstraat – Tennislaan. Maandag 10 februari kregen de betrokken buurtbewoners toelichting over het praktische verloop van de werken tijdens een informatieavond.

Handelscentrum: plaatselijk verkeer mogelijk

Wanneer de werken in de woonstraten eind februari-begin maart aanvatten, is het handelscentrum van Wezel vanuit de richting van de Ringlaan opnieuw bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Doorgaand autoverkeer moet nog wel verplicht de omleiding volgen via de Ringlaan, Gerheide en Balen-Neetlaan. Ook de bussen van De Lijn gebruiken deze route. Voor vrachtverkeer blijft de omleiding lopen via Rijsbergdijk, Soef, Gerheide en Balen-Neetlaan.

 

Laatste fase

Wanneer de woonstraten klaar zijn, start de laatste fase. Deze vindt plaats buiten het dorpscentrum, op de Sint-Jozefslaan tussen de Brouwerijdreef en de Ringlaan. Verder staat ook nog de heraanleg van het kerkplein op de planning. De precieze timing hiervan wordt nog bekeken.