Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wie verdient Cultuurprijs 2020-2022 of de Culturele Carrièreprijs Mol?

Op 24 februari 2023 reiken de Cultuurraad en het gemeentebestuur de ‘Cultuurprijs 2020-2022’ én de ‘Culturele Carrièreprijs’ uit. Welke activiteit, persoon of groep komt hiervoor in aanmerking?

Dien je kandidaturen in vóór 8 januari 2023 via de e-formulieren op www.gemeentemol.be > ‘Cultuurprijs 2020-2022’ en ‘Culturele Carrièreprijs’. Of lever een formulier in bij één van onze balies in Schouwburg Rex, bibliotheek en ‘t Getouw.

Beide cultuurprijzen kunnen gaan naar artiesten of organisatoren, individueel of in groep, die afkomstig zijn van Mol, hier wonen of actief zijn in het culturele leven, en iets bijzonders presteerden op cultureel vlak. De prijzen richten zich tot cultuur in de brede zin: zowel (amateur)kunsten, erfgoed, toerisme als socio-culturele of gemeenschapsvormende initiatieven komen in aanmerking.

Cultuurprijs 2020-2022 - 500 euro

Deze prijs beloont één van de vele culturele activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden tussen 1 januari 2020 en 31 december 2022 of één van de personen of groepen die zich tijdens de afgelopen (corona)jaren op cultureel vlak lieten opmerken. Het bijzondere karakter ervan kan op vele vlakken liggen: de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

Culturele Carrièreprijs - 1.000 euro

Deze prijs kan gaan naar een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière in de schijnwerpers of achter de schermen op vlak van kunsten, erfgoed, toerisme of op socio-cultureel gebied.

Kandidaturen indienen

Wie verdient volgens jou één van deze prijzen? Dien je kandidaturen voor 8 januari 2023 via www.gemeentemol.be > e-loket in:

·        Cultuurprijs 2020-2022, indienen kandidaturen

·        Culturele Carrièreprijs, indienen kandidaturen

Of lever een formulier in aan de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw of de bibliotheek (Molenhoekstraat 2). Schrijf er zeker bij waarom deze activiteit, persoon of groep volgens jou de prijs verdient. Daarna nomineert de jury uit de ingezonden kandidaturen de activiteiten, personen en groepen waarvoor iedereen finaal kan stemmen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt op vrijdag 24 februari 2023 plaats in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Het publiek kan die avond nog stemmen.

Deel dit artikel