Nog tot en met 17 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet voor de 'Molse Cultuurprijs 2018'. Tal van Mollenaren en verenigingen hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor het culturele leven in onze gemeente. Maar wie van de genomineerden de Molse Cultuurprijs in de wacht sleept, dat bepaal jij! Geef je top drie door via http://www.gemeentemol.be > e-loket > Cultuurprijs 2018, stemformulier.

Zowel activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden als personen en groepen die op cultureel vlak iets bijzonders presteerden tussen 1 januari en 31 december 2018, kwamen in aanmerking.

Genomineerden

Iedereen kon in december 2018 zijn of haar kandidatu(u)r(en) indienen. Daarna nomineerde de jury volgende activiteiten en organisatoren:

1. Fanfare St.-Jozefsgilde Mol-Sluis – 125 jaar Fanfare Mol-Sluis

2. Harmonieorkest Mol-Rauw – Huldeconcert: België Bevrijd!

3. Zaba Kina – Culturele fundraising: Grote Oor / Michael Van Peel / 'Dis-Moi'

4. De Grimberggeiten – 'Groote prijs Bristol Moll'

5. Academie voor Muziek en Woord Mol-Balen-Dessel – 'De kleine geheimen van Duimpje'

6. Kamer voor Heemkunde – o.a. 'Op velo Bristol' / expo 'Charles de Broqueville'

7. Jakob Smitsmuseum – Tentoonstelling 'Paul Blockx - 4/4 ZELF'

8. Beiaardcomité – 'De academie beiert mee'

9. Tentoonstellingsproject 'Mol Kiest Kunst'

10. Theater Ootello – 'Ode aan de kleinkunst'


Kandidaten die deze 'shortlist' niet haalden, maar zeker een eervolle vermelding verdienen: theaterwandeling 'Cher Ami' (Rozenberg S.O.), reünieconcert 'Une belle histoire' (Harmonie St-Odrada), musical 'Peter Pan' (Basisschool 't Egeltje), vertelconcert 'Elvisclassics meets Bouke' (Elvismatters), 40 jaar Het Vlaamse Kruis vzw Mol en (de debuutalbums van) bands Savoir-Vivre en Evil Empire Orchestra.

Stemmen

Geef 5, 3 of 1 punt aan de drie genomineerden die jij het afgelopen jaar het meest bijzonder vond en bepaal mee de uitslag. Stemmen kan online via http://www.gemeentemol.be > e-loket > Cultuurprijs 2018, stemformulier. Of ga langs tijdens de openingsuren van de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de bibliotheek of de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw (Molenhoekstraat 2), en vul ter plaatse een stemformulier in.

Uitreiking Molse Cultuurprijs

De Cultuurraad en het gemeentebestuur reiken op vrijdag 22 februari de Molse Cultuurprijs uit. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in Zaal 't Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis. Na een korte voorstelling van de genomineerden, kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, trakteren we je op een drankje en een optreden van dansgroep Sine.