Begin 2020 reiken de Cultuurraad en het gemeentebestuur niet alleen de jaarlijkse Molse Cultuurprijs 2019 uit, maar ook een Culturele Carrièreprijs. Welke activiteit, persoon of groep komt hiervoor in aanmerking? Dien je kandidatuur in vóór 31 december 2019 via de e-formulieren op www.gemeentemol.be of bij een van onze balies.

Beide cultuurprijzen kunnen gaan naar artiesten of organisatoren, individueel of in groep, die afkomstig zijn van Mol, hier wonen of actief zijn in het culturele leven, en iets bijzonders presteerden op cultureel vlak. De prijzen richten zich tot cultuur in de brede zin: zowel (amateur)kunsten, erfgoed, toerisme als socio-culturele of gemeenschapsvormende initiatieven komen in aanmerking.

Molse Cultuurprijs 2019 - 500 euro

Deze prijs beloont één van de vele culturele activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden tussen 1 januari en 31 december 2019 of één van de personen of groepen die zich in het afgelopen jaar lieten opmerken op cultureel vlak. Hun bijzondere karakter kan op veel vlakken liggen: de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,...

Culturele Carrièreprijs - 1.000 euro

Deze prijs kan gaan naar een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière in de schijnwerpers of achter de schermen op vlak van kunsten, erfgoed, toerisme of op socio-cultureel vlak.

Kandidatuur indienen

Wie verdient volgens jou een van deze prijzen? Dien je kandidatuur in voor 31 december 2019 via www.gemeentemol.be > e-loket:

· Molse Cultuurprijs, indienen kandidaturen

· Molse Culturele Carrièreprijs, indienen kandidaturen

Of vul een formulier in aan de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw of de bibliotheek (Molenhoekstraat 2). Schrijf er zeker bij waarom deze activiteit, persoon of groep volgens jou de prijs verdient. Daarna nomineert de jury uit de ingezonden kandidaturen de activiteiten, personen en groepen waarvoor iedereen kan stemmen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 21 februari in Zaal 't Getouw. Het publiek kan die avond nog stemmen. Zet deze datum alvast in je agenda!

Meer info: cultuurdienst, 014 33 08 95, cultuurdienst@gemeentemol.be