U bent hier

Wie wil in Postel een eetkraam openen?

Mol
24.12.2019 - 10.25u
Door: Lex Verellen

Iedereen met de ambitie om een eet- of ijskraam uit te baten nabij de abdij van Postel, krijgt nu een unieke kans. Tot 24 januari 2020 om 11 uur kan elke kandidaat een bod indienen voor een standplaats.

In totaal zijn er zeven loten te verdelen. De minimumprijs bedraagt 10 000 euro per jaar. Wie voor een bepaalde standplaats de hoogste prijs geeft, mag op deze plek vier jaar lang een eetkraam uitbaten. Niemand heeft voorrang, elke bieder krijgt een eerlijke kans.

Tijdens de lente- en zomerperiode kan je op mooie dagen in en rond de abdij van Postel over de koppen lopen. Het is dan ook voor vele mensen een jarenlange traditie: eens naar Postel gaan, een wandeling doen in de natuur, de abdij bezoeken ... én de namiddag afsluiten met een ijsje, een zakje friet of een hotdog.

Concessies van 4 jaar

De nieuwe concessieperiode van 4 jaar loopt van 24 april 2020 tot en met 23 april 2024. Iedereen krijgt een eerlijke kans om in Postel een eet- of ijskraam uit te baten. De 'zone voor verkoop' is opgedeeld in 7 percelen van elk 3,5 meter diep. De breedte varieert tussen 7 en 10 meter.

Investeringen

De nieuwe uitbaters moeten uiteraard zelf hun eigen infrastructuur opbouwen. In de onmiddellijke nabijheid zijn twee elektriciteitskasten ingeplant. De afgelopen jaren werden er door de gemeente ingerichte zones voor de gastanks aangelegd, zodat deze voor de veiligheid gespreid kunnen worden opgesteld. Daarnaast werd een waterleiding tot aan de kramen voorzien.

Wil je bieden?

Wie geïnteresseerd is, moet tijdig een geldig bod indienen. De nodige informatie en formulieren staan ter beschikking op www.gemeentemol.be of kunnen aangevraagd worden bij het gemeentebestuur (eerste verdieping, 't Getouw, dienst lokale economie). Om geldig te zijn, moet het bod onder gesloten omslag zijn binnengebracht ten laatste op 24 januari 2020 om 11 uur.

De minimumprijs ligt vast op 10 000 euro per jaar. Je kan bieden op verschillende percelen, maar je moet wel een rangorde aanduiden. Deze rangorde bepaalt welk perceel je krijgt als je voor verschillende percelen de hoogste bieder bent.

Elke bieder kan slechts één perceel toegewezen krijgen. Wel is het mogelijk om een concessie te bekomen voor maximum twee aaneengesloten loten. Hiervoor bedraagt de instelpremie minimum 20 000 euro per jaar. Ook deze mogelijkheid kan je op het inschrijvingsformulier aanduiden.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 99, lokale.economie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto