U bent hier

Wie wint de Olense milieuprijs van 2018?

Olen
22.06.2018 - 11.25u
Door: Lex Verellen

Het lokaal bestuur Olen zet zich volop in om minder CO₂ uit te stoten. Omdat maar liefst 32% van de CO₂-uitstoot van de gemeente Olen afkomstig is van de industrie, kan het lokaal bestuur dit niet alleen. Daarom wil het bedrijven aanmoedigen om het onderste uit de kan te halen en hun bijdrage aan de CO₂-emissie te verminderen.

Het lokaal bestuur is van mening dat inspanningen beloond mogen worden. Daarom organiseert het de Olense milieuprijs. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op woensdag 27 juni omstreeks 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Iedereen wint

Om kans te maken op de milieuprijs konden lokale bedrijven de afgelopen maanden een korte vragenlijst invullen met daarin hun geleverde milieu-inspanningen. Vijf kandidaten deden dit. Een werkgroep boog zich vervolgens over de aanvragen om er vervolgens één onderneming uit te pikken die net dat extraatje meer heeft gedaan.

Deze onderneming ontvangt de Olense milieuprijs. Ook de inspanningen van de andere deelnemers worden tijdens de proclamatie op 27 juni bekendgemaakt. Elke deelnemer is zo meteen ook een winnaar.

Een actie in het kader van Olen2020

Begin 2014 besliste het lokaal bestuur Olen om net zoals alle andere 28 Kempense gemeenten het Burgemeestersconvenant te ondertekenen en uit te voeren. Het Burgemeestersconvenant is een initiatief van de Europese Commissie. Die daagt de lokale overheden uit om tegen 2020 de CO₂-uitstoot met 20% te verminderen op het gemeentelijk grondgebied.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto