Groene Kring Turnhout, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 29 september, i.s.m. het Belgisch Ploegcomité (BPC), de nationale ploegwedstrijd.

Onder het oog van een getrainde jury strijden land- en tuinbouwers in deze unieke competitie voor de nationale titel en een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap in 2020. De deelnemers werden geselecteerd op basis van hun prestaties in de provinciale wedstrijden.

Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van veel landbouwbedrijven maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is immers een hele dosis afstelwerk en vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen.

Er zijn tal van criteria waar het ploegwerk op beoordeeld kan worden. Een competitie kan dan ook niet ontbreken en het maakt het zowel voor leken als experts leuk om een wedstrijd te volgen.

Het plaatselijke gewest en organisator van de ploegwedstrijd, Groene Kring Turnhout, zorgt bovendien voor nevenactiviteiten bij dit evenement. Naast het gewone ploegen zal je ook kunnen genieten van oldtimer- en paardenploegen, net zoals het vroeger was, zonder al de moderne snufjes.

Voor de kleinsten onder ons is er een springkasteel. Hiernaast worden allerlei grote en kleine versnaperingen voorzien voor de bezoekers. Groene Kring Turnhout nodigt u bij deze van harte uit een kijkje te komen nemen op ons evenement en kennis te maken met onze jonge getalenteerde ploegers.

Praktisch

Datum: zondag 29 september 2019

Uur: 10.00 uur – 17.00 uur (wedstrijdploegen van 13.00 uur tot 16.00 uur)

Locatie: Tarstraat, 2330 Merksplas