Breng je stem uit tot 15 december op www.sportfiguur.be Voor het dertiende jaar op rij verkiest de provincie Antwerpen de ‘Sportfiguur van het jaar’. Het grote publiek kan via de website www.sportfiguur.betot en met 15 december stemmen op zijn favoriet uit een lijst van 10 genomineerden. Tijdens een grote sportshow op 18 december in De Zuiderkroon in Antwerpen krijgt de winnaar een diamant uitgereikt.

Naast de trofee van ‘Sportfiguur’ is er die avond ook nog de uitreiking van de trofee van ‘Beloftevolle jongere’, de ‘Lifetime Achievement Award’ en de ‘Verdienstelijke G-sporter van het jaar’.   

Gedeputeerde voor sport Bruno Peeters: “De provincie Antwerpen wil iedereen duurzaam aan het sporten en bewegen krijgen en zich profileren als een sportieve provincie. Met onze jaarlijkse provinciale sporttrofeeën zetten we dit kracht bij. Met de ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen’ zet het provinciebestuur de best presterende topsporter van het afgelopen jaar in de bloemetjes. Topsporters inspireren mensen immers om zelf ook te gaan sporten. Zien sporten, doet sporten!” Vorig jaar mocht wielrenner Jan Bakelants de titel op zijn naam schrijven. Gaat de eer dit keer naar Kelly Druyts, Kevin Strijbos of het bobsleeduo Elfje Willemsen en Hanna Mariën? Volgende 10 genomineerden komen in aanmerking voor de trofee van ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen 2014’:

  • Bart Aernouts (triatlon)
  • Marc de Bonte (kickboksen)
  • William De Smet (zeilen)
  • Kelly Druyts (wielrennen)
  • Peter Genyn (G-atletiek)
  • Radja Nainggolan (voetbal)
  • Kevin Strijbos (motorcross)
  • Pieter Timmers (zwemmen)
  • Arthur Van Doren (hockey)
  • Elfje Willemsen en Hanna Mariën (bobslee).

 

De verkiezing van de Sportfiguur is het resultaat van drie stemrondes: een pers- en vakjury bestaande uit ex-topsporters (50%), de 10 genomineerden zelf (25%) en de stem van het publiek (25%). Stemmen op jouw favoriet kan tot en met 15 december via de website www.sportfiguur.be. Er kan maar één stem per persoon uitgebracht worden.

Ook drie andere trofeeën

Naast de ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen’ plaatst het provinciebestuur ook de ‘Beloftevolle jongere’ en de meest ‘Verdienstelijke G-sporter van het jaar’ in de kijker. Voor deze trofeeën kun je geen stem uitbrengen maar we maken graag bekend wie de genomineerden zijn. Voor ‘Beloftevolle jongere’ gaat het om Jos Verlooy (paardrijden), Bram Sikkens (kajak) en Nele Gilis (squash). Voor de ‘Verdienstelijke G-sporter’ komen volgende sporters in aanmerking: Peter Genyn (atletiek), Vinnie Ruts (basketbal) en Evy Ploegaerts (atletiek). Wie de winnaars zijn in deze twee categorieën maken we bekend op 18 december, net als de winnaar van de ‘Lifetime Achievement Award’.

De provincie Antwerpen grijpt de sportshow op 18 december ook aan om de resultaten van de campagne van de ‘Week van de G-sportfan!’ bekend te maken. Tussen 6 en 14 december gaan 10 G-projecten op zoek naar zoveel mogelijk G-sportfans en fondsen voor de aankoop van aangepaste sportmaterialen. Op 18 december kennen we het totaal aantal G-sportfans én het totaalbedrag van de financiële steun die mensen door middel van crowdfunding hebben gegeven voor de 10 projecten.