Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op 28 augustus de provinciale ploegwedstrijd van Antwerpen. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze unieke competitie voor de provinciale kampioenstitel en een kwalificatie voor de nationale wedstrijd.

KBC-award

Bovendien wordt de beste nieuwe ploeger beloond met de KBC-award. Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven, maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is immers correct afstelwerk en een hele dosis vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen.

Beste ploegwerk

Er zijn tal van criteria waar het ploegwerk op beoordeeld kan worden. Wat maakt dat het voor zowel leken als experts boeiend is de ploegers aan het werk te zien, een competitie kan dan ook niet ontbreken. De provinciale ploegwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd door het gewest Westerlo.

Michiel Wouters, voorzitter Groene Kring Westerlo: "Onze gewestelijke ploegwedstrijd is elk jaar een belangrijk gebeuren voor de landbouwers uit de buurt en voor de leden van ons gewest. We kijken er dan ook enorm naar uit om dit jaar de provinciale wedstrijd te mogen organiseren en hierdoor de beste ploegers van de provincie op onze gronden aan het werk te zien.”

Strobalenrace

Naast de ploegwedstrijd organiseert Groene Kring Westerlo die dag ook een heuse strobalenrace. De aanwezigen kunnen hun krachten en snelheid meten op een goed uitgestippeld parcours. Voor meer info over de race kan je terecht bij Michiel Wouters.

Praktisch Datum: 28 augustus 2016 09.00 uur – 11.30 uur: Oefenploegen 13.30 uur – 16.00 uur: Wedstrijdploegen 17.30 uur: Bekendmaking uitslag

foto: Groene Kring/Nnieuws.be

 

Locatie: Geneinde, 2260 Tongerlo – Westerlo (Achter de terreinen van KFC Tongerlo)