Breng je stem uit tot 18 februari op www.sportfiguur.be  Voor het twaalfde jaar op rij verkiest de provincie Antwerpen de ‘Sportfiguur van het jaar’. Het grote publiek kan tot 18 februari stemmen op zijn of haar favoriet van 2013 via de websitewww.sportfiguur.be. Er zijn 10 genomineerden. Tijdens een grote sportshow op 25 februari 2014 in de Warande in Turnhout wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast de trofee van ‘Sportfiguur’ is er die avond ook nog de uitreiking van de trofee van ‘Beloftevolle jongere’, de ‘Lifetime Achievement Award’, ‘FITste schepen en gemeente’ en de ‘Verdienstelijke G-sporter van het jaar’.

De provincie Antwerpen wil iedereen duurzaam aan het sporten en bewegen krijgen en zich profileren als een provincie waar sportbeleving voorop staat. De jaarlijkse uitreiking van de provinciale sporttrofeeën zet deze doelstelling kracht bij. Met de ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen’ zet het provinciebestuur de best presterende topsporter van het afgelopen jaar in de bloemetjes. Vorig jaar mocht tienkamper Hans Van Alphen de titel op zijn naam schrijven. Gaat de eer dit keer naar Kirsten Flipkens, Jan Bakelants, Thomas Briels of toch iemand anders? Volgende 10 genomineerden komen in aanmerking voor de trofee van ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen 2013’:

1.  Bart Aernouts (triatlon)

2.  Jan Bakelants (wielrennen)

3.  Thomas Briels (hockey)

4.  Frédéric Caudron (biljart)

5.  Kirsten Flipkens (tennis)

6.  Pieter-Jan Hannes (atletiek)

7.  Toon Jacobs (BMX)

8.  Cathérine Jacques (ju-jitsu)

9.  Seppe Smits (snowboard)

10. Dirk Van Tichelt (judo)

De verkiezing van de Sportfiguur is het resultaat van drie stemrondes: een pers- en vakjury (25%), de 10 genomineerden zelf (25%) en de stem van het publiek (50%). Stemmen op jouw favoriet kan tot en met 18 februari via de website www.sportfiguur.be. Er kan maar één stem per persoon uitgebracht worden.

Ook andere trofeeën

Naast de ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen’ plaatst het provinciebestuur ook de ‘Beloftevolle jongere’ en de meest ‘Verdienstelijke G-sporter van het jaar’ in de kijker. Voor deze trofeeën kun je geen stem uitbrengen maar we maken graag bekend wie de genomineerden zijn. Voor ‘Beloftevolle jongere’ gaat het om Louis Cloots (ju-jitsu), Yannick Peeters (veldrijden) en het duo Yana Vastavel en Solano Cassamajor (gymnastiek). Voor de ‘Verdienstelijke G-sporter’ komen volgende sporters in aanmerking: Bart Brands (tafeltennis), Marijke Van Acker (atletiek) en Frederik Windey (rolstoelrugby). Wie de winnaars zijn in deze twee categorieën maken we bekend op 25 februari, net als de winnaars van de ‘Lifetime Achievement Award’ en de titel van ‘FITste schepen en gemeente’.

De ‘Sportfiguur van de provincie Antwerpen 2013’ is een initiatief van het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van het provinciebestuur, de regionale zenders ATV en RTV, radiozender Radio 2 en met de steun van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), Phlippo Productions en Conrad Consulting.

PRAKTISCHE INFO

 

Wanneer: 25 februari, 19.30 uur

Waar: de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Meer info: www.sportfiguur.be