Voor de wedstrijd zouden velen misschien getekend hebben voor een gelijkspel, zeker met in het achterhoofd de talrijke gekwetsten bij Noordstar (Peter Engels, Bert Tamblé, Yannick Scheerens, Hannes De Krock, Manuel Van Looy...) en daarbovenop nog eens de geschorsten Jeffrey Willems en Philip van Herck.

Doch ook al ging Wiekevorst fors van start en knalde het in de 4e min. al een schot op de dwarslat...Noordstar moest niet onderdoen en doelman Raf Be...irinckx moest regelmatig alles uit de kast halen om de voorsprong te voorkomen. De talrijke supporters werden getrakteerd op een pittige wedstrijd met 2 ploegen die er vol voor wilden gaan. In de 40e min. brengt Joost Van Den Bergh Wiekevorst op voorsprong : 1-0 en met die stand op het scorebord maakt de scheidsrechter een einde aan de 1e helft.

Trainer Carlo Michiels kan tijdens de rust zijn mannen oppeppen...Noordstar trekt massaal in de aanval en hierbij trekt Maarten Van Herck aan de noodrem, wat hem eigenlijk zijn 2e geel had moeten opleveren. De scheidsrechter bleef zoals vaak blind en doof... In de 61e min. krijgen de bezoekers eindelijk loon naar werken, Niels Caers brengt zijn ploeg langszij : 1-1. En Noordstar gaat door op zijn elan...kopbal die nipt naast de paal scheert, doelman Beirinckx die een strak schot uit de kruising ranselt...toch wordt het 1-2 wanneer Reggy Van Orshaegen een voorzet van Nick Tamblé kan binnen koppen.

Er resten nog 20 minuten speeltijd... Enkele minuten later is het echter opnieuw de scheidsrechter die de hoofdrol opeist en penalty fluit voor Wiekevorst, zelfs bij de thuisploeg gaf men toe dat er niks aan de hand was... Joren Wijns zet het cadeautje feilloos om : 2-2. Er vielen nog kansen langs beide zijden, wie scoorde sleepte sowieso de 3 punten in de wacht, dat stond buiten kijf. Doch het doelpunt bleef uit en zo eindigde deze derby op een gelijke stand : 2-2. Ook al speelde Noordstar een heel verdienstelijke partij, toch overheerste na de wedstrijd eventjes de ontgoocheling. Maar we onthouden het positieve uit de match en gaan volgende week weer met 100% inzet voor de 3 punten tegen MLK Lichtaart.

Noordstar speelde met : Jens Hendrickx, Jo Meir, Tom T'Seyen, Reggy Van Orshaegen, Giliam Spruyt, Mathias Tubex, Bert Van Hove, Pieter-Jan Hendrickx, Nick Tamble, Thijs Lambaerts, Niels Caers, Davy Van Bael, Tom Lens, Jurgen Wuyts en Robbe Verreydt

verslag: Carina Luyten, foto's: Annick Van den Bruel/Noordstar/Nnieuws.be