Luc Heylen SKS pr : 'We waren allemaal heel blij en vooral ook fier na de overwinning vandaag op Wiekevorst.  SKS heeft vanavond onze sponsor BarBier een feestelijk bezoekje gebracht.   Na de nederlaag van vorige week stonden we dit weekend weer voor een moeilijke verplaatsing naar de 4e in het klassement Wiekevorst. Het veld is niet zo groot en lag er goed bij. We beginnen met veel ambitie aan deze wedstrijd met snel een kopkans voor Verlooy maar die besluit over. De thuisploeg reageert iets later met een schot van Van Den Berg maar doelman Maes staat paraat.

Na 18' is er een hoekschop voor SKS met geharrewar voor doel Nijs kan besluiten maar de thuisdoelman redt knap. De corner die daarop volgt wordt door Mertens naast gekopt. In de 24' vrije trap voor SKS Mertens zet zich achter de bal en trapt de bal mooi in de winkelhaak: 0-1. Na 40' weer geharrewar voor het doel van Wiekevorst: Nijs kan trappen maar weer ligt de thuisdoelman in de weg .

In de tegenaanval staat de zeer sterk spelende Peeters op de goede plaats om een voorzet onschadelijk te maken. We gaan rusten met een verdiende voorsprong. In de 2e helft nemen we het spel terug in handen met nog enkele kleine kansen voor SKS maar scoren zit er nog niet in. Na 59' een actie van Verlooy die wordt neergelegd in de 16 meter en penalty. Mertens zet die feilloos om en zo staat de 0-2 op het bord.

Een paar minuten later stuurt Heylen Torfs weg maar die trapt de bal hard naast. In de 73' krijgt Verlinden de bal in het middenveld en trapt op doel de bal gaat tegen de lat en Verlooy kopt de rebound naast.

In de 78' krijgt Baert de bal op eigen helft, zet een solo in komt alleen voor doel en legt de bal af op Verlooy die de 0-3 binnen trapt. Een paar min later krijgt Nijs de bal op de flank kapt zijn man uit en zet voor een ongelukkige tussenkomst van Wijns zorgt ervoor dat de bal in eigen doel gaat 0-4. In de laatste minuut is er nog een schot van Heylen dat doelman Maes onder de lat moet weghalen de eindstand blijft zo 0-4.

De overwinning was verdiend. Door een sterk spelend centraal duo achterin, Peeters en Liekens konden we de nul eindelijk nog eens op het bord houden', besluit Luc heylen afgevaardige KBVB SKS.

Volgende week naar Molenkring aftrap om 14.30u.

Verslag: Luc Heylen/SKS Herentals/Nnieuws.be