Zondag 13 juni vindt in Nijlen de 'Spar Flanders diamond tour' plaats. Dat is een belangrijke koers voor dames elites. Het parcours is een grote lus door Nijlen en daarom zijn er die dag heel wat tijdelijke verkeersmaatregelen.

Wanneer vindt de koers plaats en hoe loopt het parcours?

De koers vindt plaats tussen 13 uur en 19 uur. De deelneemsters leggen 136,4 kilometer af en volgen daarbij meerdere keren deze plaatselijke ronde: Bevelsesteenweg (daar wordt de start gegeven om 14 uur), Spoorweglei, Jan Eduard Claeslaan, Kesselsesteenweg, Grote Steenweg, een klein stukje Kessel-Dorp, Berlaarsesteenweg, Nieuwe Bevelsesteenweg, Bevel-Dorp, Rooiestraat, Laarstraat, Bevels Heerdplein, Bevel-Dorp, Nijlensesteenweg en zo terug naar de Bevelsesteenweg in Nijlen. Afhankelijk van hoe snel er gereden wordt, is daar de aankomst voorzien tussen 17.24 uur en 17.47 uur.

Eenrichtingsverkeer op het parcours

- Op zondag 13 juni is er over het hele parcours eenrichtingsverkeer van 12 uur tot 19 uur. Het verkeer kan enkel deze rijrichting volgen Bevelsesteenweg -> Spoorweglei -> N 13 in de richting naar Kessel -> Berlaarsesteenweg -> Nieuwe Bevelsesteenweg -> Bevel-Dorp -> Rooiestraat -> Laarstraat -> Bevels Heerdplein -> Bevel-Dorp -> Nijlensesteenweg -> Bevelsesteenweg.

- In de Bartstraat is er van 13.30 uur tot 18 uur éénrichtingsverkeer in de richting van de Berlaarsesteenweg naar de Liersesteenweg. Dit geldt niet voor fietsers.

Zijstraten van het parcours afgesloten

Van 12 uur tot 19 uur worden heel wat zijstraten van het parcours afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om de zijstaten van:

- Nieuwe Bevelsesteenweg

- Bevel-Dorp, vanaf kruispunt Rooiestraat - Bevel-Dorp tot en met aansluiting Oude Bevelsesteenweg

- Rooiestraat, vanaf kruispunt Rooiestraat - Bevel-Dorp tot en met kruispunt Rooiestraat - Laarstraat

- Laarstraat, vanaf kruispunt Laarstraat - Rooiestraat tot en met kruispunt Laarstraat – Bevels Heerdplein

- Bevel-Dorp, vanaf Bevels Heerdplein tot en met kruispunt met Nijlensesteenweg

- Nijlensesteenweg

- Bevelsesteenweg

Omleidingen

- Verkeer vanuit Lier volgt een omleiding via Stationssteenweg, Lindekensbaan, Breugelhoevestraat en Broechemsesteenweg

- Verkeer vanuit Herentals volgt de omleiding langs Lier (vanwege werken is er op de Broechemsesteenweg éénrichtingsverkeer richting centrum Nijlen!).

Parkeerverboden

- Voor alle straten op het parcours geldt er van 10 uur tot 19 uur een parkeer- en stilstaanverbod

- Eveneens van 10 uur tot 19 uur is er een parkeer- en stilstaanverbod in de Kreitenbergstraat, Guido Gezellestraat en Bartstraat

- In de Bevelsesteenweg gaat het verbod vanaf nummer 57 tot aan de Lierseveldstraat al in vanaf 7 uur

- Voor de plaatsing van de voertuigen van de wielerteams, is parkeren niet mogelijk op een deel van het August Hermansplein vanaf zaterdag 12 juni 18 uur tot zondag 13 juni 19 uur.