Vandaag  verhuist de wijkpolitie van Vorselaar naar het gemeentehuis van Vorselaar. Dat gebeurt in eerste instantie in het kader van de afbraak van de oude politiepost: een project waarbij een mooie samenwerking tussen Zonnige Kempen, Regie der Gebouwen, gemeente, OCMW en politiezone Neteland kon worden gecreëerd.

Op de plaats van de oude politiepost en een naastgelegen grond die kon worden verworven, komt een sociaal huisvestingsproject met daarbij ook een moderne politiepost.

De verhuis van de Vorselaarse wijkagenten werd meteen aangegrepen om een pilootproject te starten waarbij de gemeente het onthaal van de politie deels overneemt. Zodoende komt er ruimte voor meer "blauw op straat". Het project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen politiezone Neteland en de gemeente Vorselaar en is ook op andere vlakken (bv. telefonie via voice-over-IP, meer samenwerking met gemeentediensten) erg vernieuwend.

De medewerkers van gemeente en OCMW Vorselaar bezorgen hun nieuwe collega's meteen een warme welkom door een onthaalmoment en het feit dat ze maandag allemaal in blauw en wit naar het gemeentehuis komen werken.

Foto: het oude politiegebouw wordt afgebroken.

Straks meer met foto's.