U bent hier

Wijn : aperos Vintage de Bordeaux met concert Sam Vloemans Tielen

Nationaal
28.06.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Sam Vloemans, telg van de al even muzikale Luc Vloemans uit Tielen, verzorgde woensdag de muzikale omlijsting op de Aperos Vintage de Bordeaux Antwerpen.

Het idee achter de Aperos Vintage de Bordeaux was een avondje gezellig samen zijn  met vrienden in een vintage decor met live muziek genieten van een uitgelezen selectie Bordeaux-wijnen. Ook worden er tweemaal per avond een workshop gegeven waar je meer te weten komt over de wijnen en hun achtergrond. Bovendien worden er telkens drie wijnboeren uitgenodigd die vrijblijvend de eigen wijnen laten proeven aan het ganse publiek.

Vorig jaar bracht men deze proefavonden naar België ( Antwerpen en Brussel) waar het een gigantisch succes werd met een bezoekersaantal tussen de 400 en 500. Dit jaar werd dit concept dan ook uitgebreid met twee extra steden (Leuven en Gent). Zo vinden er in België 10 Aperos Vintage de Bordeaux plaats van juni tot september.

De te degusteren wijnen worden ieder jaar blind geproefd door een professionele jury uit 480 Bordeaux-wijnen. De enige voorwaarde is dat ze gedurende één jaar reeds te verkrijgen moeten zijn in een Belgische winkel.

Deze unieke selectie wordt de Coups de Coeur genoemd en toont meer dan ooit aan dat er niet zoiets is als de typische Bordeauxsmaak. Deze is daarentegen bijzonder gevarieerd en uiterst toegankelijk voor zowel jong als oud.

Sinds twee jaar speelt Sam Vloemans met zijn vaste begeleidingsband in diverse CC's over het ganse land. Hij brengt voornamelijk akoestische muziek in een jazzsetting uit zijn laatste cd Otrabande aangevuld met aanverwante nummers van de bekendere jazzmuzikanten.

Sam Vloemans die met zijn band vooral bekend is als huisband van de Laatste Show is deze zomer tevens te bewonderen op de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Deze vindt plaats op 26 augustus op de Grote Markt in Antwerpen.

Tekst Anita Campforts / foto's Eric Fels / Nnieuws
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto