De Vlaamse tournee en Belgische première van “WIJN”, de wrange topkomedie van Philip Walkate staat in de steigers. Foe de Tejatre speelt deze theaterkaskraker in een Vlaamse première. 

Tournee vanaf 8 oktober : ontdek hier de locaties & bestel tickets  :  o.a. in Olen, Herentals, Balen, Mol, Oud-Turnhout.

Monika Van Lierde keert na 25 jaar televisiewerk bij Thuis terug naar de planken en TV-maker en acteur Jan Van Looveren waagt zich aan zijn eerste grote theaterregie. Collectief Foe de Tejatre pakt dus uit met 3 premières in één klap.

Verder op de planken staan Els Béatse, Ignace De Volder, Luc De Peuter, Gert Van Mechelen (uit Herentals) en Tessa Diels.

De tournee brengt hen langs 9 culturele centra en zalen van 3 provincies. Een 3-provinciëntournee dus.

"Wijn" is een wrange komedie die schuurt en scheurt en het publiek flink bij de lurven pakt. Philip Walkate schreef een weergaloos script met de allures van een echte klassieker.

Er wordt niet alleen gul gelachen tijdens de jaarlijkse, exclusieve wijnavond onder vrienden, maar ook ontroerd. Dronkaards en kinderen spreken de waarheid en dat wordt in WIJN hilarisch en pijnlijk duidelijk.

Met messcherpe dialogen, crazy oneliners en onverwachte wendingen: een spannend stuk met prachtige karakters vertolkt door een topcast.