Zaterdagavond vond in De Putten in Kasterlee een geslaagde wijnproefavond van Commanderij Kempen plaats. Thema was de degustatie van exclusieve Madeirawijnen uit oa. 1968, 1973 en andere juweeltjes uit dit Portugees vakantie-droomeiland.

Voorzitter Felix Aertgeerts: 'Commanderij Kempen is een regionale wijnproeversvereniging en behoort in Vlaanderen tot de grootste commanderijen. Jaarlijks worden er 6 proefavonden georganiseerd. De wijnmeester of een genodigde spreker begeleidt de proefavonden.

De wijnen worden geproefd en per tafel besproken. Controversiële wijnen zorgen vaak voor discussie en ambiance.  We werken hiermee samen met de wijnboeren of de importeur. Vanavond strijken we neer op het Portugees eiland dat door z'n vulkanische ondergrond een unieke combinatie geeft van zoet-zuur met intense geur en finesse.'

Lid Commanderij  Han Dierckx 'Wine World Taster of the Year 2011' wint met collega's Wim en Lieven de weddenschap
Voor de 4e maal op rij werd een lid van Commanderij Kempen Wine World Taster of the Year : Han Dierckx uit Geel.

Han behaalde tijdens de Ken Wijn 2011-wedstrijd vorige maand samen met z'n wijncollega's Wim Van Heuckelom en Lieven Baeyens een eervolle 3e plaats (foto boven).

Een ander team moet nu de weddenschap waarmaken : een 6-gangenmenu koken en presenteren.  Luc, Hans en Christiane weten waar ze aan toe zijn.   Dat wordt genieten. 

Verslag & foto's Guy Verellen / Nnieuws.