U bent hier

Wijnfocus 14e editie : wijnproeven op 2 en 3/3 in Bemt Geel

Geel
01.03.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

WIJNFOCUS is een jaarlijkse traditie waarbij wijnliefhebbers vanuit heel Vlaanderen afzakken naar Geel om wijnen te proeven en te kopen. De organisatie is in handen van Commanderij Kempen die hiermee haar ervaring wenst te delen met alle wijnliefhebbers.

Deze commanderij is 1 van de 35 commanderijen van de Vlaamse Wijngilde.

Ze werd  40 jaar geleden opgericht en intussen is ze met 120 leden uitgegroeid tot een der grootste commanderijen van Vlaanderen. Commanderij Kempen heeft veel bekwame proevers. Getuige hiervan is het feit dat de laatste jaren 4 maal op rij de titel van Wine World Taster of the year gewonnen werd door leden van deze commanderij.
 
De bedoeling van een commanderij is om wijnkennis bij de leden aan te scherpen. Hiervoor worden jaarlijks 6 proefavonden georganiseerd waarbij telkens 7 wijnen geproefd en besproken worden.

Tijdens de proefavond wordt ook door de wijnmeesters informatie over de herkomst en de vinificatie van elke wijn gegeven. Leden die voldoende wijnkennis hebben kunnen deelnemen aan een examen voor meester-wijnproever of grootmeester-wijnproever. Jaarlijks is er ook een kapittelbanket waar de leden die geslaagd zijn in hun examen op een traditiegetrouwe manier geintroniseerd worden.
 
Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek.

Op Wijnfocus zullen meer dan 300 wijnen van alle belangrijke wijngebieden ter wereld geproefd en gekocht kunnen worden. Ook biologische wijnen worden niet vergeten.

Het credo van Commanderij Kempen is : “Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt “.
 
Kijk op http://www.wijnfocus.be

Zaterdag 2 maart van 14 tot 20 u
Zondag 3 maart van 11 tot 19 u
BEMT, Kleinhoefstraat 6 (naast ring) in Geel
Toegangsprijs: 8 euro inclusief kristallen wijnglas.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto