U bent hier

Wijziging mandatenverdeling in schepencollege Vorselaar

Vorselaar
09.01.2020 - 11.57u
Door: Mark Jaspers

Schepen Sara Van Rooy (ACTIEV) kreeg vorige week het aanbod om een voltijdse lesopdracht op te nemen. Dat gecombineerd met een gezin met twee kleine kinderen zorgt voor meer dan een voltijdse bezigheid.

Daarom vroeg ze de collega's uit het schepencollege (allen ACTIEV) om haar schepenambt tijdelijk over te dragen.

'ACTIEV heeft daarom beslist een aantal wijzigingen door te voeren in de mandatenverdeling in de gemeente- en OCMW-raad van Vorselaar', zegt burgemeester Lieven Janssens.

'Schepen Mizel Gebruers die de thema's duurzaamheid & milieu reeds opnam in de periode 2007-2012, is bereid om de bevoegdheden over te nemen van Sara. Dit voor de komende jaren tot Sara zich opnieuw voluit kan engageren. Sara blijft wel ondertussen lid van de gemeenteraad.

Priscilla Geluykens, die al een jaar lang mee in allerlei vergaderingen meedraait, neemt een jaar vroeger dan oorspronkelijk gepland, het voorzitterschap van het Bijzonder Comité Sociale Dienst over van Mizel en wordt op die manier volwaardig lid van het schepencollege.

Deze verschuiving brengt nog een hele reeks aan beslissingen met zich mee die we allemaal zullen agenderen op de eerstvolgende gemeenteraad van 4 februari:

• Kobe Vercauteren wordt 1ste schepen en zal bij afwezigheid van Lieven de verantwoordelijkheid opnemen als waarnemend burgemeester.

• Mark Suykens zal worden vervangen als voorzitter van de GeCoRo (want Mizel is bevoegd voor ruimtelijke ordening waardoor het voorzitterschap deontologisch niet aanvaardbaar is).

• Linda Van Oeckel verlaat de gemeenteraad en komt in het Bijzonder Comité Sociale Dienst in de plaats van Mizel (Linda zat al 12 jaar in de vroegere OCMW-raad).

• Eva Somers neemt de plaats in van Linda in de gemeenteraad (Eva Somers zat de voorbije legislatuur al in de gemeenteraad en is ook 1ste opvolger)

• Paul Laeremans wordt als gemeenteraadsvoorzitter eind dit jaar niet door Mizel vervangen (want die blijft schepen) maar door huidig fractieleider Guy Peeters. Paul blijft wel lid van de gemeenteraad voor de hele legislatuur.

Dinsdagavond werd dit besproken en goedgekeurd door de fractie van ACTIEV en ook meteen toegelicht aan het personeel en de gemeenteraad.

ACTIEV wenst uitdrukkelijk Sara te bedanken voor ruim 7 jaar prima dienst in het schepencollege. We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe uitdagingen. Proficiat aan alle betrokkenen die een nieuw mandaat opnemen.'

imageMeer nieuws

Startups - Agoria : 'Achtergestelde leningen en snellere betaling van innovatiesubsidies'

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.04.2020 - 13.30u

Met meer dan 20.000 kijkers Sportoase TV ‘FIT vanuit mijn kot’

Met meer dan 20.000 kijkers Sportoase TV ‘FIT vanuit mijn kot’
Kempen regio | Vlaanderen 01.04.2020 - 13.23u

Fort Kessel blijft gesloten tot 12 mei

Fort Kessel blijft gesloten tot 12 mei
Lier regio | Nijlen regio 01.04.2020 - 13.21u

Githo Nijlen maakt en verdeelt 950 gelaatsmaskers

Githo Nijlen maakt en verdeelt 950 gelaatsmaskers
Nijlen regio 01.04.2020 - 09.55u

Kris Sterkens nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica
Nationaal | Turnhout regio 01.04.2020 - 09.10u

Seks in tijden van corona: voor velen de grote afwezige

Seks in tijden van corona: voor velen de grote afwezige
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 31.03.2020 - 22.13u

4 mannen die naar politie spuwden blijven in de cel

Kempen regio | Provincie Antwerpen 31.03.2020 - 20.29u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto