Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 503

U bent hier

Wilde achtervolging na wodcacontrole, Duitse wagen leeg achtergelaten, bestuurder spoorloos

Kempen regio | Lille | Neteland
17.11.2017 - 13.56u
Door: Herman Gezelle

Een wilde achtervolging van een auto met Duitse nummerplaat eindigde vanacht in een weiland in Poederlee. De bestuurder kon echter de benen nemen voor de politie hem kon vatten. Hij blijft voorlopig onvindbaar.

Even na middernacht hield een politieploeg van de zone Voorkempen een zwarte BMW met Duitse nummerplaat tegen tijdens een Wodcacontrole in Zoersel. De bestuurder remde niet, maar reed tegen hoge snelheid verder richting Lille.

De politie Voorkempen zette de achtervolging in en verwittigde de lokale politie van Turnhout, de volgende zone waar de vluchter zou passeren. Ook politiezone Neteland kreeg meteen het alarm binnen om assistentie te verlenen indien noodzakelijk.

'Onze 2 interventieteams zijn zelf in de richting van Lille gereden om de auto eventueel te onderscheppen', zegt woordvoerder Dirk Van Peer van politie Neteland.  'We hebben uiteindelijk niet tot actie moeten overgaan.  De Duitse wagen is snel teruggevonden, maar de bestuurder is te voet verder gevlucht. 

De collega's van zone Turnhout hebben nog een uitgebreide zoekactie opgezet, ook nog met een speurhond.  Maar zonder resultaat.  Bovendien hebben ze het BIN (buurinformatienetwerk) in gang gezet.  De gevluchte bestuurder bleef echter onvindbaar. Mogelijk wist hij te ontkomen via de weilanden op de grens met Poederlee.'

Voor de gealarmeerde politiezones blijft het een raadsel waarom de bestuurder zo de vlucht nam. Er is een opsporingsbericht naar de Duitse politiecollega's gestuurd.  (pol) foto's archief NNieuws.

imageMeer nieuws

Skyports, AZ Turnhout en Stad Turnhout sluiten overeenkomst voor medische transporten met drones

Turnhout regio 23.05.2019 - 09.36u reading time9min

In september start in AZ Turnhout een uniek proefproject om medische stalen en medicatie tussen de ziekenhuiscampussen te vervoeren met drones.

AZ Turnhout, Stad Turnhout en droneserviceprovider Skyports testen gezamenlijk een nieuwe logistieke dienst waarbij medische producten worden getransporteerd met drones.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto