Een wilde achtervolging van een auto met Duitse nummerplaat eindigde vanacht in een weiland in Poederlee. De bestuurder kon echter de benen nemen voor de politie hem kon vatten. Hij blijft voorlopig onvindbaar.

Even na middernacht hield een politieploeg van de zone Voorkempen een zwarte BMW met Duitse nummerplaat tegen tijdens een Wodcacontrole in Zoersel. De bestuurder remde niet, maar reed tegen hoge snelheid verder richting Lille.

De politie Voorkempen zette de achtervolging in en verwittigde de lokale politie van Turnhout, de volgende zone waar de vluchter zou passeren. Ook politiezone Neteland kreeg meteen het alarm binnen om assistentie te verlenen indien noodzakelijk.

'Onze 2 interventieteams zijn zelf in de richting van Lille gereden om de auto eventueel te onderscheppen', zegt woordvoerder Dirk Van Peer van politie Neteland.  'We hebben uiteindelijk niet tot actie moeten overgaan.  De Duitse wagen is snel teruggevonden, maar de bestuurder is te voet verder gevlucht. 

De collega's van zone Turnhout hebben nog een uitgebreide zoekactie opgezet, ook nog met een speurhond.  Maar zonder resultaat.  Bovendien hebben ze het BIN (buurinformatienetwerk) in gang gezet.  De gevluchte bestuurder bleef echter onvindbaar. Mogelijk wist hij te ontkomen via de weilanden op de grens met Poederlee.'

Voor de gealarmeerde politiezones blijft het een raadsel waarom de bestuurder zo de vlucht nam. Er is een opsporingsbericht naar de Duitse politiecollega's gestuurd.  (pol) foto's archief NNieuws.