Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wilfred (13) uit Herentals : 'Super onvergetelijke dag van Make a Wish' - pakkend verhaal van Wilfred

Wilfred

13-jarige Wilfred uit Herentals kreeg van Make a Wish vzw een onvergetelijke dag vol verrassingen aangeboden waarop hij z’n wens compleet vervuld zag. 

De sympathieke leerling van kOsh Campus Ieperstraat Herentals en topspelertje bij de jeugd van SKS Herentals, maakt opnieuw een erg moeilijke fase in z'n leven mee.

Eind 2020 - in volle covidcrisis - stelden artsen bij Wilfred leukemie B-ALL vast. Na meer dan een jaar chemo en de allerbeste zorgen in UZ Antwerpen was hij volledig genezen.  

Echter in mei dit jaar ontdekten artsen een andere kanker : acute myeloïde leukemie (AML), een vorm van bloedkanker. Deze ontstaat in het beenmerg.  Acuut betekent dat de bloedkanker snel is ontstaan en levensbedreigend is als er geen behandeling gestart wordt. AML is de meest voorkomende vorm van acute leukemie.

Wilfred vertoeft, samen met mama Abi, sinds een maand voor behandeling in de afdeling Hemato-oncologie van het UZ Gent. De allerbeste UZG-artsen passen de modernste zorgen toe.

 

Kans op genezing

'Het genezings- en overlevingspercentage voor kinderkanker blijft stijgen', klinkt bij de medische staf van UZG.  'Dat is onder meer te danken aan een adequate diagnostische benadering, een effectieve combinatiechemotherapie en multimodale behandelingstoepassing.

Ook de uitstekende ondersteuning en een doorgedreven implementatie van klinisch therapeutisch onderzoek dragen bij tot een betere overleving.'

 

Make a Wish-team verrast Wilfred met een overgetelijke Happy-dag : een uniek verhaal

'Het bekende Make a Wish-team met Isabelle A & B kwam bij ons thuis recent de kamer van Wilfred heel mooi versieren', vertelt mama Abi vol waardering.   'Ze hadden wat heel lekkers meegebracht : pannenkoeken, snoepjes, en chips en bloemen voor de mama.

Ondertussen had het team ook de kOsh-schooldirectie laten weten -   zowel de school van Wilfred (kOsh Campus Ieperstraat) als bij de zusjes Irene en Lisa (kOsh Wijngaard) - dat ze iets vroeger opgepikt zouden worden.

Wilfred mocht aan z’n school bij Isabelle B in haar (geleende) Porsche mee instappen. Isabelle A pikte Abi op (mama van Wilfred) om ook de lieve zusjes Irene en Lisa te gaan halen met een LandRover.

Wilfred had normaliter een computer game voorgesteld en ook graag iets van Nike, bijvoorbeeld schoenen of kleding.  Maar hij mocht maar 1 wens kiezen,  dus koos hij voor een computer game.

Het was heel spannend voor ons toen Isabelle A en B zeiden dat we samen nog een bijzondere activiteit gingen doen…

We reden langs de E313 richting Hasselt.  Tot onze grote verrassing stopten we aan het immense Nike distributiecentrum in Laakdal. Heidi Gillemot had dit alles georganiseerd en aangeboden. Bij Nike mochten we eerst heerlijk gaan lunchen.   Daarna kregen we een gedetailleerde rondleiding van Liesbeth die vertelde hoe alles bij Nike werkt.

Na ons bezoek in Nike om alles af te sluiten,  mocht Wilfred er gaan shoppen. Een trainingspak, coole schoenen, een pet, een crossbag.  En niet alleen Wilfred, de zusjes en ook mama Abi mochten iets kiezen. Het is een super namiddag geweest.

Wilfred dacht dat hij alleen iets van Nike als attentie zou krijgen, zonder echter z'n computer game…   Toen we thuis kwamen, hebben we een paar fotoshoots gedaan.   Maar dan volgde een extra grote verrassing.

Wilfred ging naar z’n kamer - een heel klein beetje teleurgesteld.  Maar plots ontdekte hij tot ieders ongelooflijke verrassing een nagelnieuwe computer-tafel mét gamecomputer, en stoel.

Hoe blij dat Wilfred was! 

'Dank u Make a Wish', lacht een gelukkige Wilfred.  'Deze dag vol hartwarmende energie vergeten we nooit.  Zusje Irene heeft zelfs van deze  historische dag een powerpoint presentatie gemaakt voor haar klasgenootjes.   Wat een dag !

Ook wil ik m'n familie intens in het zonnetje zetten: m'n liefste mama Abi die 24/24u hier in het UZGent verblijft, mee voor me zorgt zodat ik me  beter voel.  Liefs voor m'n zusjes Irene & Lisa, en  ook 'tantie' Constance en oma Paulien. Ook al m'n schoolvriendjes en leerkrachten van kOsh Campus Ieperstraat, de voetbalvriendjes van SKS Herentals en andere maatjes.  Iederéén een dikke knuffel vanuit UZGent!'

De NNieuws-redactie en alle lezers wensen Wilfred het allerbeste.

Guy Verellen / NNieuws.

Wilfred

Deel dit artikel