Bij Wilfred (11), leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh) Herentals, werd eind november leukemie vastgesteld.  Er loopt een massaal gedeelde steunactie voor Wilfred.

Vrijdag bracht de postbode een bijzondere verrassing vanuit Manchester (UK) naar Wilfred in de Koepoortstraat Herentals.

Marcus Rashford : 'All the best Wilfred!'

Marcus Rashford, de bekende goalgetter van Manchester United, heeft Wilfred een clubshirt thuisbezorgd.  Marcus wenst Wilfred spoedig beterschap : 'All the best Wilfred!'

'Dat was even blij verschieten', lacht Wilfred. 'Ik ben al sinds 2005 dat ik bij SKS Herentals speel, ook een trouwe supporter van Manchester United.  Ze staan 2e in de  Premier League. Je weet dus niet wat er in voetbal nog kan gebeuren voor het kampioenschap. De collega's van Man City staan aan kop.  Als fiere Belg ben ik ook fan van Rode Duivel 'bal-tovenaar' Kevin De Bruyne. 

Maar net dat Marcus, m'n groot idool van Man United FC, een gepersonaliseerd United-clubshirt opstuurt, maakt me héél blij.  Thanks, Marcus!', besluit een gelukkige Wilfred.

Wilfred vormt sinds vorige week ook het campagnebeeld voor de UZA Foundation "Helden zorgen voor Helden".

Wilfred : 'Ik ben in handen van de allerbeste artsen van Europa'

'Ik word heel goed verzorgd in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)', zegt Wilfred enthousiast.  'Leukemie hebben, verandert je leven, maar er is ook hoop.

Ik ben in handen van de allerbeste artsen van Europa.  Ik dank het lieve ziekenhuispersoneel dat heel veel voor me doet.  Ook m'n schooljuf Sofie van De Wijngaard (kOsh) die tweemaal per week les komt geven, zodat ik geen achterstand oploop.

M'n collega leerlingen en de voetbalmaatjes van SKS, met m'n trainer Mike, betekenen een heel fijne steun in deze zeer moeilijke periode.  Dank u vriendjes, en tot spoedig!'

Voetbalclub SKS Herentals met steunactie 'Willy Loopt'

Wilfred 'Willy' is sterspelertje bij SKS Herentals (U11).   Wil jij Willy ook steunen?

Loop of wandel zelf in april (van 1/4 tot 30/4) een korte of lange tour en hiervoor €5 of vrije gift te doneren, of sponsor een van de 30 halve marathons van coach Mike. De actie bracht op een paar dagen al €6.000 op.

Het bedrag dat je wilt sponsoren, kan je overschrijven op BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB - je krijgt ook een fiscaal attest.

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op http://www.willyloop.be/

Guy Verellen / Nnieuws.  Foto Rashford twitter Man. United.

#OnThisDay in 2016, @MarcusRashford bagged his first Manchester derby goal #MUFC pic.twitter.com/lqDJzX4eYO