N-VA Olen schuift bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober afdelingsvoorzitter Willy Maes (foto) naar voor als lijsttrekker.

Voor deze 59-jarige lijsttrekker die al meer dan 25 jaar in Olen woont is politiek in de eerste plaats teamwerk: “Het is niet alleen de lijsttrekker die er toe doet. N-VA Olen heeft een sterke ploeg, niet met lokale BV’s, maar wel met bekwame nieuwe mensen met nieuwe ideeën.”

Top vijf ligt vast
Naast de lijsttrekker liggen ook de vier volgende plaatsen en de lijstduwer al vast.

Nummer twee wordt geboren en getogen Olenaar Annelies Horemans, een jonge mama van twee zoontjes. Op plaats drie staat afdelingssecretaris Dag Pas. Plaats vier is voor Willem Verstraeten die onderzoek doet naar de opwarming van de aarde. Marina Van de Perre staat op plaats vijf en lijstduwer wordt ondervoorzitter Herbert De Laet.

Verkeersveiligheid en gezinsbeleid
N-VA Olen schuift verkeersveiligheid en gezinsbeleid naar voor als speerpunten bij de verkiezingen. “Onze kinderen moeten veilig met de fiets en te voet naar school kunnen. Wat dat betreft valt er nog wel wat de verbeteren in Olen.

Verder moet Olen een beleid voeren op maat van onze jonge gezinnen. Meer en vooral flexibelere kinderopvang is noodzakelijk. Ouders die gaan werken moeten op opvang voor hun kinderen kunnen rekenen.'

De kracht van verandering
'Als nieuwkomer in Olen kan de N-VA met recht een reden zeggen dat de enige stem voor verandering een stem voor de N-VA is. Al te lang maken dezelfde mensen in Olen de dienst uit en moest het van hen afhangen zal dat de komende zes jaar niet veranderen.

De N-VA pakt daarentegen uit met nieuwe mensen en nieuwe ideeën. De komende maanden wordt nog hard gewerkt aan de verdere uitbouw van de lijst en het programma waarmee de N-VA in oktober naar de kiezer trekt",  aldus nog Willy Maes.