De Rode Duivels hebben zondag een eerste keer getraind in Belo Horizonte. Op Sammy Bossut na was iedereen fit. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde het gevoel dat ook bij de spelers leeft: "We zijn blij dat het dichterbij komt. Marc Wilmots opende zijn persconferentie met goed nieuws. "Divock Origi en Kevin De Bruyne hebben zonder problemen de hele training afgewerkt. Dat is het goeie nieuws van vandaag", vertelde de bondscoach.

"De reis van Sao Paulo naar Belo Horizonte is goed verlopen, het hotel is prima. Op de training is er veel plezier en de motivatie is heel groot. Iedereen is ongeduldig om te spelen. We zijn blij dat het dichterbij komt."

Wilmots had een gesloten training aangekondigd, maar stapte daar in laatste instantie nog vanaf. "Als de media vanuit het venster alles kan zien, is het belachelijk om een gesloten training te houden. Dat doen we dan maandag wel in het stadion. Dan leggen we het accent op stilstaande fase en tactiek."

"Tegen Algerije zal de nadruk liggen op techniek, want fysiek kunnen we het niet halen van hen. Zenuwachtig ben ik niet, wel nieuwsgierig om te zien hoe de groep zal evolueren. Ik ben wel gerust, het werk is gedaan. We willen altijd winnen, maar in voetbal kan alles."

Heeft Van Buyten met al zijn ervaring een streepje voor? "Daniel weet hoe het eraan toegaat, maar Vermaelen is ook al 29. Mijn spelers zijn geen kleine kinderen meer. Maar het is een voordeel dat Van Buyten alles kent. Daarom is hij erbij. Hij is topfit, zoals alle anderen."

"Ervaring kun je niet kopen. Je kan niet weten hoe spelers met die eerste momenten zullen omgaan. Maar als iemand bezig is met z'n eigen WK, dan loopt het mis. We moeten uitgaan van het team, en alles opofferen voor de ploeg." (vrt) /  Foto's BelgRedDevils.