Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wilms neemt ‘groene’ truckwash in gebruik : bedrijfsvoertuigen proper dankzij ecologische wash

Wilms

Wilms, een begrip in de wereld van rolluiken, zonwering en ventilatiesystemen, heeft als een van de eerste bedrijven in de regio een eigen ‘groene’ truckwash in gebruik genomen. De vloot van de ‘schaduwmeesters’ telt zes DAF-vrachtwagens en zes bestelwagens. Dankzij deze investering zullen zij er voortaan altijd piekfijn uitzien.

Op het terrein van het Meerhoutse familiebedrijf aan de Molseweg Meerhout bevinden zich vier grote regenwaterputten, die het water leveren voor de truckwash. Na gebruik wordt 100% van het waswater gefilterd en gerecupereerd. Wilms kiest tevens voor uitsluitend biologisch afbreekbare zeepproducten.

“Duurzaamheid en respect voor het milieu staan centraal bij tal van beslissingen die we nemen. Ons bedrijf wordt gekenmerkt door een doorgedreven insourcing. Dit betekent dat onze eigen chauffeurs ‘s morgens de afgewerkte goederen leveren. In de namiddag halen ze dan weer grondstoffen voor de productie op. Zo kunnen wij de service naar de klanten beter bewaken en zijn we in staat om sneller te schakelen. Bovendien dammen wij op die manier het aantal vervoerskilometers zoveel mogelijk in”, legt CEO Erik Wilms uit. “Daarnaast gaat ook veel aandacht naar onze infrastructuur en gebouwen. Die spelen een cruciale rol op het vlak van de verticale integratie van de productieprocessen en het zo klein mogelijk houden van de ecologische voetafdruk van ons bedrijf.”

 

Bouwproject van 8.000m²

De installatie van de groene truckwash kadert in een groter bouwproject van 8.000m² productiehallen en kantoren op de bestaande site in Meerhout. Het verwarmen en koelen van deze gebouwen gebeurt door middel van geothermie. Met deze investeringen gaat het schaduwmeestersbedrijf voluit voor een duurzame toekomst. 

De truckwash werd geïnstalleerd door het Limburgse bedrijf Kathagen.

 

Omtrent Wilms NV
​Wilms startte in 1975 met het vervaardigen van hoogwaardige rolluiken. Intussen is de Kempense familieonderneming uitgegroeid tot de grootste rolluikenproducent van de Benelux. Het bedrijf ontpopte zich tevens tot de specialist van de ‘verborgen’ zonweringen. Wilms focust op innovatieve producten, medewerkerswelzijn en duurzame productieprocessen. Het bedrijf telt ruim 200 medewerkers. Het bedrijf kent een laag personeelsverloop en hecht enorm veel belang aan corporate social responsibility en medewerkerswelzijn.
'
www.wilms.be

Wilms groene truckwash

Wilms groene truckwash

Wilms groene truckwash

Wilms groene truckwash

Molsebaan 20 , Meerhout, België

Wilms

Deel dit artikel