U bent hier

Wim Dewindt : 'Sterren-van-Kaliber, medewerkers jullie staan centraal hier'

Herentals | Kempen regio | Neteland
02.07.2021 - 12.30u
Door: Herman Gezelle

Kaliber viert feest en heeft daar goede redenen voor. Het behaalde als één van de eerste organisaties in België het felbegeerde EFQM-certificaat.

'De 3 sterren zijn een erkenning voor de excellente wijze waarop de hele organisatie meewerkt aan een betere en duurzame wereld en hiermee bewust omgaat in haar dagelijkse werking en in haar beleid', zegt algemeen directeur Wim Dewindt.

Dé sterren waar het écht om draait zijn echter de medewerkers.

En die "sterren op de werkvloer" bedankt Kaliber niet enkel met woorden. Sinds jaren organiseert Kaliber bij de aanvang van de zomer een heus frietjesfeest.

Met de EFQM-erkenning op zak beloont Kaliber haar medewerkers dit jaar extra met een smartwatch. Kaliber promoot een gezonde levensstijl waar 'meer bewegen' onderdeel van uitmaakt.

Het geschenk laat toe meerdere gezondheidsparameters te volgen en elkaar te motiveren om letterlijk te gaan voor 'de extra mile'. Heel erg nuttig en nodig om de Belgische maaltijd van vandaag te verwerken.'

EFQM – 'Recognized for Excellence ***'

'Het EFQM-model (European Foundation for Quality management) stimuleert organisaties om al zijn belanghebbenden (stakeholders) actief te betrekken bij het beleid en een cultuur van 'voortdurend verbeteren'te ontwikkelen', vervolgt Wim Dewindt.

'Niet enkel bedrijfseconomische maar ook maatschappelijke uitdagingen, met duurzaamheid als een hoeksteen, komen hierbij nadrukkelijk in het vizier.

Vele van de duurzaamheidsdoelstellingen die de Verenigde Naties naar voren schuift, zoals bijvoorbeeld "Goede gezondheid en welzijn", "Eerlijk werk en economische groei" en "Verantwoorde consumptie en productie" zijn heel toepasselijk op Kaliber.

Ze laten bovendien toe om medewerkers van alle lagen binnen de organisatie te betrekken en concrete acties uit te werken.

'De ideeën die schuilen achter dit model sluiten nauw aan bij het beeld dat Kaliber heeft over zijn eigen toekomst en groei. EFQM lichtte Kaliber grondig door met de toekenning van het certificaat met 3 sterren tot gevolg.

De erkenning is geen eindpunt, maar een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan', aldus kwaliteitsverantwoordelijke Els Vrancken.

Wij zijn Kaliber!

'Kaliber is gespecialiseerd in repetitief handwerk van hoge kwaliteit. Met hoofdactiviteiten als het verpakken, personaliseren en conditioneren van producten is Kaliber een betrouwbare logistieke partner of "co-packer" van vele ondernemingen in de regio en voor bepaalde nicheactiviteiten zelfs internationaal, vult Wim Dewindt aan.

'Naast deze diensten, ontwikkelt en produceert Kaliber ook eigen producten, waaronder mondmaskers en geschenkboxen (geschenken-met-een-verhaal). Voor mee info verwijzen we naar de website en de webshop: www.kalibermaatwerk.be en www.kalibershop.be .

Als maatwerkbedrijf focust Kaliber sterk op de ontwikkeling van talenten van zijn medewerkers en niet op hun zogezegde beperkingen vanuit de vaststelling dat we allemaal wel ergens een beperking hebben die ons parten speelt in ons dagelijks leven.'  Foto's & red. Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.11.2021 - 02.10u

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op
Herenthout | Neteland 29.11.2021 - 15.01u

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'
Grobbendonk | Herentals 29.11.2021 - 14.44u

Nieuwe virusvariant omikron: "Reden tot bezorgdheid maar niet tot paniek"

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 14.27u

De Averegten investeert verder in de toekomst

Heist op den Berg | Kempen regio 29.11.2021 - 10.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto