U bent hier

Wim en Inez openen gastrobar in hartje Beerse

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
27.05.2022 - 10.44u
Door: Herman Gezelle

Op de hoek van de Gasthuisstraat en de Molenstraat in Beerse, tegenover de kerk, opent op zaterdag 28 mei Gastrobar Wiez.

Momenteel legt eigenaar Dirk Royens nog de laatste hand na een grondige, intense verbouwing. In een sfeervol interieur met retro toetsen zullen uitbaters Wim Duchêne en Inez d'Hertefelt er met veel enthousiame hun klanten ontvangen.

In Gastrobar Wiez is iedereen vanaf volgend weekend welkom voor een lekker glas, een fijne sfeer en kleine foodsharing gerechten.

"De mensen zijn wel benieuwd, ja. Af en toe tuurden buurtbewoners door de spleetjes van het krantpapier aan de vensters. Er gingen dan ook wel wat geruchten de ronde over de nieuwe bestemming van voormalige bakkerij Soeterij", zegt Dirk Royens.

Hij is eigenaar van het pand waar Gastrobar Wiez gehuisvest is. "Voor de eerste lockdown door corona, in 2020, had de voormalige bakker al eens contact opgenomen of ik geen koper wist voor zijn bedrijf, inclusief onroerende goederen.

Wel, in hartje Beerse, op zo'n levendige plek, wist ik het wel, en zei hem dat ik die koper graag wilde zijn." Royens is sinds 2005 eigenaar van investeerdersbedrijf Aran, dat investeert in de ontwikkeling van - en de belegging in - eigendommen.

Voormalig café Den Anker

Door de verkoop vreesden buurtbewoners even dat er appartementen zouden herrijzen. Als bouwkundig expert zag Royens bijzonder veel potentieel in het hoekpand met drie woningen, twee appartementen en twee handelszaken, waaronder café Den Anker.

"Het idee om hier de horecazaak te behouden, was voor mij snel klaar als een klontje. De locatie kan niet beter, in het levendige hart van Beerse, midden in de Kempen."

Op zich leek het een eenvoudige overdracht te worden: Dirk zou het bedrijf overnemen, en Jen Van Opstal kon zijn café Den Anker blijven uitbaten. "En toen kwam er slecht nieuws: Jen overleed plots tijdens de lockdown. Diep intriest, en een schok voor de gemeenschap in Beerse."

De plannen moesten noodgedwongen hertekend worden. En toen kwamen Wim en Inez op het pad van Dirk. "Wij baatten toen nog De Boskant uit, maar twijfelden of we het huurcontract nog zouden verlengen. Het telefoontje van Dirk kon op geen beter moment komen. De volgende dag zaten we samen, en voelden we alledrie de klik. Op deze hoek in Beerse konden we samen iets moois verwezelijken", zegt uitbater Wim Duchêne.

De zoon van Dirk, Arne Royens, heeft met zijn bedrijf Royens Bouwonderneming op amper een half jaar tijd een metamorfose verwezenlijkt van de panden. Muren zijn gesloopt, vloeren vernieuwd en de keuken is volledig heringericht.

Samen met Sabro Luyten zorgde hij voor een indrukwekkende realisatie van de plannen van architectenbureau Atelier 120.

Concept van foodsharing

Het klikte à la minute tussen Dirk en de kersverse uitbaters. Het concept en de uitbating zijn volledig in handen van Inez en Wim. "Een gastrobar dus. Jongere mensen zijn al vertrouwd met het concept, met focus op foodsharing-gerechten. Aan onze moeders krijgen we het voorlopig niet helemaal uitgelegd. Ze zullen het eens moeten komen uitproberen", lacht Inez, die van de keuken haar terrein heeft gemaakt.

"Er gaan wel aardappelgerechten zijn, maar geen gewone frietjes bijvoorbeeld. Wel kleine gerechten die je met andere tafelgasten deelt. Gezelligheid en samen genieten van een goed glas – en wie wil ook lekkere gerechtjes -, dat moet hier in Wiez voorop staan. Iedereen is hier van harte welkom en moet zich hier goed kunnen voelen."

Opmerkelijk en bijzonder gezellig is het grote terras dat naast Gastrobar Wiez komt. Vorige week pas liet Dirk Royens het huis naast de zaak slopen, om plaats te maken voor een groot tuinterras.

"Vroeger bij Den Anker stonden er enkele tafeltjes op de stoep. Door plaats te maken hebben we echt een prachtig terras ter beschikking, dat we gaan beklinkeren en inrichten met groen en gezellige verlichting. Een echt fijne plek om te genieten van een zomerdag- of avond", vult Inez aan. "We hopen dat Wiez mag uitgroeien tot een geliefde ontmoetingsplek voor mensen uit Beerse en de ruime omgeving."

Gastrobar Wiez zal open zijn van 11u30 tot 23u30. De vaste sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag -  Gastrobar Wiez Gasthuisstraat 1, Beerse.

imageMeer nieuws

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.06.2022 - 14.59u

Yasmien Naciri nieuwe manager Innovatiecentrum Werk

Kempen regio | Provincie Antwerpen 23.06.2022 - 14.53u

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out
Kasterlee | Kempen regio | Neteland 23.06.2022 - 13.48u

Gezinssport Vlaanderen geeft aftrap voor haar zomerzoektochten in Herentals

Gezinssport Vlaanderen geeft aftrap voor haar zomerzoektochten in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.06.2022 - 11.52u

Zomer bij Collection Hugo Voeten

Zomer bij Collection Hugo Voeten
EU | Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.06.2022 - 11.14u

Wout van Aert mist het BK door een knieblessure: "De meest verstandige beslissing"

EU | Herentals | Internationaal | Lille | Nationaal | Neteland 23.06.2022 - 10.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto