U bent hier

WimPau schenkt gratis ontsmettingsmiddelen aan jeugdverenigingen van Geel en Laakdal

Kempen regio | Laakdal regio
08.06.2020 - 12.13u
Door: Mark Jaspers

Zeepziederij WimPau uit Laakdal heeft een groot hart voor het jeugdwerk en schenkt allerhande hygiënisch materiaal om de jeugdbewegingen uit Geel en Laakdal te ondersteunen tijdens hun zomerkamp.

De jeugddiensten van de twee gemeenten zullen het materiaal, met een totale marktwaarde van om en bij de 23 000 euro, verdelen over de 27 jeugdverenigingen.

Het Kempisch bedrijf met Geelse root, kende de voorbije maanden tijdens de coronacrisis een groei in de verkoop van hun gamma onderhoudsproducten, -materialen, ontsmettingsmiddelen, papierwaren.

Dankzij deze omzetstijging kan het bedrijf iets extra doen ten voordele van de lokale jeugdbewegingen die deze zomer voor een moeilijke opdracht staan: een bivak organiseren met extra kosten in een werkjaar met minder inkomsten.

Vlekkeloos kamp

Niet alleen de wekelijkste spelnamiddagen van onze jeugdverenigingen, maar ook fuiven, quizzen, eetdagen en andere activiteiten om geld in het laadje te brengen, werden gestaakt omwille van het coronavirus.

Het opdelen van bivakken in 'bubbels van 50', zoals voorgeschreven in het zomerplan brengt extra werk en ook veel extra kosten mee.

Extra kampterreinen zoeken, tenten bijhuren, extra spelmateriaal aankopen en uiteraard ook heel wat benodigdheden voorzien om het zomerkamp hygiënisch verantwoord te kunnen laten doorgaan. Wimpau ondersteunt jeugdverenigingen uit Geel en Laakdal in hun moeilijke opdracht om de kampen vlekkeloos te laten verlopen.

23 000 euro voor 2689 jongeren

Wimpau stelt een assortiment producten met een marktwaarde van om en bij de € 23000 gratis ter beschikking.

De medewerkers van de dienst jeugd zullen 2627 liter handzeep, 175 liter alcoholgel, 675 bussen reinigingsspray, 544800 vellen toiletpapier en 88800 meter poetspapier verdelen over 27 jeugdbewegingen die in totaal met 2689 jongeren op kamp gaan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto